• utorak, 3. oktobar 2023.
Promocija električnih vozila u SRP “Zasavica”
Društvo | Hronika | Sremska Mitrovica | Vesti
0 Komentara

Promocija električnih vozila u SRP “Zasavica”

15. maj 2023. godine

Кompanija „Ferum“ doo iz Šida održala je promocija električnih vozila proteklog vikenda u Specijalnom rezervatu prirode „Zasavica“. Tom prilikom predstavljene su dve vrste vozila – putničko i teretno, a nešto više o samim performansama istih rekao je Dušan Milašinović, koji je istakako nekoliko benefita korišćenja ove vrste prevoznog sredstva, a u smislu smanjenja troškova, ali i očuvanja životne sredine.

-Vrlo je bitno ići u korak sa vremenom i dešavanjima u svetu, s tim u vezi kompanija “Ferum” doo, inače osnovana još davne 1991. godine, u svoj asortiman nedavno je uvrstila i električna vozila. Znamo da su cene Tesle i drugh proizvođača dosta visoke, te smo građanima ponudili dostupna vozila proizvedena u Кini. Reč je o vozilima koja sa jednim punjenjem mogu da pređu 170 kilometara, da razviju maksimalnu brzinu od 100 km/h, a registruju se pod L7 kategorijom zbog čega registracija iznosi samo 5.000 dinara sve ukupno sa osiguranjem i radi se jednom u dve godine. Napomenuo bih i da država subvencioniše nabavku ovih vozila i to u iznosu od 500 evra, što je takođe veliki plus pri kupovini – rekao je Milašinović.

On je objasnio kako računica pokazuje da ukoliko se vozilo puni tokom noći, po jeftinijoj tarifi, 100 kilometara vožnje košta oko 100 dinara.

-Što se tiče samih cena, kod nas se putničko vozilo može nabaviti po ceni od 15.900 evra, odnosno transportno 12.500 evra – dodao je on.

Specijalni rezervat prirode „Zasavica“ već poseduje tri električna vozila, a u planu je nabavka i novih, što je bio glavni povod za održavanje promocije.

-Danas smo imali priliku da se malo bolje upoznamo sa električnim vozilima koja su relativno nova na našem tržištu, dosta su pristupačna, a za potrebe koje mi imamo, savršena, jer ispunjavaju sve naše zahteve – ekološka su, jeftina, praktična. Inače, plan nam je da u budućnosti izbacimo sva vozila koja koriste dizel i benzin i da budemo prvi rezervat prirode u Srbiji, a i šire koji će u potpunosti biti opremljen vozilima na struju. Uz električnu centralu koju posedujemo i koja je već u funkciji, to bi bila jedna zaokružena priča – rekao je posle prezentacije upravnik „Zasavice“ Slobodan Simić.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: