• ponedeljak, 15. jul 2024.
Predstavnici Japanske agencije za međunarodnu saradnju posetili Šid
Društvo | Vesti | Šid
0 Komentara

Predstavnici Japanske agencije za međunarodnu saradnju posetili Šid

11. maj 2023. godine

Predstavnici Japanske agencije za međunarodnu saradnju (JICA) posetili su juče Opštinu Šid i tom prilikom održali radni sastanak kojem su prisustvovali predsednik opštine Šid, Zoran Semenović sa saradnicima, predstavnici JKP “Standard” Šid, kao i predstavnici Japanskog stručnog tima (JET).

Opština Šid beleži dugogodišnju saradnju, razmenu iskustava i znanja sa Japanskom agencijom za međunarodnu saradnju i stručnim timom koji na terenu ispituje potrebe Opštine i njenog stanovništva, sa ciljem unapređenja uslova i razvoja kapaciteta za upravljanje čtvrstim otpadom.

Značaj ovog projekta odnosi se, ne samo na opštinu Šid, već i na region i druge opštine u Srbiji koje će tzv. “šidski model”, rezultat višemesečnog istraživanja Japanskog stručnog tima, Opštine i JKP “Standard”, moći da implementiraju kao model dobre prakse tretiranja otpada na održiv i ekološki prihvatljiv način.

Tokom dvonedeljene posete Tokiju (Japan), delegacija Srbije, koju je činilo i pet predstavnika opštine Šid i JKP “Standard” Šid, posvedočilo je najboljoj praksi tretiranja čvrstog otpada u Japanu, sa naglaskom na njegovu separaciju, transport i dalju obradu. Predstavnici Japanske agencije za međunarodnu saradnju obišli su u pratnji stručnog tima i predstavnika JKP “Standard” lokacije u Šidu na kojima su postavljeni kontejneri namenjeni separaciji i reciklaži otpada na samom mestu njegovog nastanka, i poboljšanju uslova upravljanja komunalnim otpadom u skladu sa standardima EU i zakonodavstva Srbije.

U okviru današnjeg radnog sastanka govorilo se o nastavku realizacije projekta razvoja kapaciteta za upravljanje čvrstim otpadom, o realizovanim aktivnostima i merama koje će do kraja projekta biti preduzete, a koje će zauzimati značajno mesto u Lokalnom planu upravljanja otpadom.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: