• subota, 9. decembar 2023.
Poslodavci ponudili oko 500 radnih mesta
Društvo | Hronika | Sremska Mitrovica | Vesti
0 Komentara

Poslodavci ponudili oko 500 radnih mesta

19. maj 2023. godine

Sajam zapošljavanja u Sremskoj Mitrovici održan je u foajeu Poslovno sportskog centra “Pinki” u petak 19. maja. Učešće na Sajmu uzelo je 23. poslodavaca, koji su iskazali potrebu za zapošljavanjem oko 500 osoba.

– Sajam zapošljavanja je prilika za sve Mitrovčane koji nemaju zaposlenje da predaju radne biografije kako bi ih poslodavci imali u vidu sada i prilikom drugih faza zapošljavanja. Grad Sremska Mitrovica je godinama unazad radio na rešavanju problema nezaposlenosti, čija stopa danas iznosi ispod 3 odsto. Aktivno se radi na pripremanju novih radnih zona, pre svega “Sever 3”, severno od autoputa, ali i na uređenju i komunalnom opremanju postojećih radnih zona. U okviru Industrijske zone “Istok” dve kompanije šire svoje proizvodne kapacitete, pa će se i tu u budućnosti javite potreba za novom radnom snagom, a reč je o preko 600 novih radnih mesta nakon proširenja. Radimo na stvaranju uslova da u našem gradu posao ima svako ko želi da radi – rekao je obilazeći Sajam Petar Samardžić, zamenik gradonačelnice Sremske Mitrovice.

Diplomirani pravnik za pravne, kadrovske i administrativne poslove Marija Aničić istakla je da je Sajam u Sremskoj Mitrovici organizovala Nacionalna služba za zapošljavanje – Filijala Sremska Mitrovica, čime je nastavljena tradicija održavanja ove manifestacije i susreta poslodavaca i nezaposlenih lica.

– Potražnja je za svim profilima radnika, najviše su poslodavci stavili akcenat na operatere u proizvodnji, vodoinstalatere, administrativne radnike, mašinske inženjere, vaspitače, vozače svih vrsta kategorija. Planirana je organizacija još jednog Sajma na jesen, a nastaviće se praksa održavanja i u svim našim ispostavama, Rumi, Staroj Pazovi i Inđiji – istakla je Aničić.

Prema evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje filijale Sremska Mitrovica trenutno je oko devet i po hiljada nezaposlenih lica, od čega su više od 50 odsto žene. Trenutno se na evidenciji mitrovačke filijale nalazi se oko dve hiljade nezaposlenih lica.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: