• ponedeljak, 25. septembar 2023.
Osnivanje privrednih društava isključivo elektronskim putem od 17. maja
Društvo | Ekonomija | Vesti
0 Komentara

Osnivanje privrednih društava isključivo elektronskim putem od 17. maja

11. maj 2023. godine

Ministarstvo privrede Vlade Republike Srbije podseća građane na to da se prijava za osnivanje privrednog društva od 17. maja podnosi Agenciji za privredne registre (APR) isključivo u elektronskom obliku.

U skladu sa izmenama Zakona o postupku registracije u Agenciji za privredne registre iz 2021. godine, koje je iniciralo Ministarstvo privrede, APR je u obavezi da prijave za osnivanje privrednog društva prihvata isključivo u elektronskoj formi, što je u skladu sa konceptom e-Uprave i digitalizacije poslovanja celokupne privrede.

Ovo praktično znači da više neće postojati mogućnost da se Agenciji za privredne registre prijava za osnivanje privrednog društva podnese u papirnoj formi.

Na ovaj način stvaraju se uslovi za smanjenje troškova i vremena za osnivanje društva, unapređuje i proširuje nivo usluga za građane, smanjuje vreme obrade zahteva od strane Agencije za privredne registre, što doprinosi većoj efikasnosti.

srbija.gov.rs

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: