• petak, 12. jul 2024.
Održana 22. sednica Skupštine opštine Beočin
Društvo | Hronika | Beočin | Vesti
0 Komentara

Održana 22. sednica Skupštine opštine Beočin

22. maj 2023. godine

Na dnevnom redu skupštinskog zasedanja odbornici su razmatrali i usvojili 17 tačaka

U četvrtak, 18. maja sa početkom u 18 časova u Velikoj sali Skupštine opštine Beočin održano je 22. zasedanje lokalnog parlamenta kojim je predsedavao predsednik Skupštine opštine Beočin Nemanja Vilić.

Skupštinskom zasedanju prisustvovalo je 18 od 23 odbornika kao i predsednica opštine Beočin Biljana Janković, njen zamenik Stefan Tomović, zamenik predsednika Skupštine opštine Beočin Luka Apić, pomoćnik predsednice opštine Beočin Goran Pekez, načelnica Opštinske uprave Beočin Gordana Ćirović, sekretarka Skupštine opštine Beočin Tatjana Simić kao i članovi Opštinskog veća Jasna Jandrić, Milan Zorić i Saša Milovanović, Mihajlo Božić i Nemanja Zarić.

Sednici Skupštine opštine Beočin prisustvovali su i rukovodilac Odeljenja za privredu i lokalni ekonomski razvoj Jelena Pašćan i direktorka Кulturnog centra opštine Beočin Ivana Brankov i v.d. direktor Turističke organizacije opštine Beočin Stevan Papišta.

Predsednik Skupštine opštine Beočin Nemanja Vilić otvorio je zasedanje minutom ćutanja kojim su prisutni odali poštu prerano preminulom odborniku Skupštine i dugogodišnjem predsedniku Saveta Mesne zajednice Banoštor Radivoju Rakiću kao i tragično stradalima u pucnjavama koje su potresle Srbiju a koje su se dogodile u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu i u okolini Mladenovca.

Na dnevnom redu skupštinskog zasedanja odbornici su razmatrali i usvojili 17 tačaka među kojima je i Odluka o obrazovanju Кomisije za rodnu ravnopravnost iz redova odbornika kao stalnog radnog tela Skupštine. Usvojena je i Odluka o načinu obrazovanja, zadacima i načinu rada Saveta za rodnu ravnopravnost u čijem će radu učestvovati predstavnici lokalne samouprave, ustanova, organa i organizacija u oblastima značajnim za rodnu ravnopravnost i sprečavanje i suzbijanje rodno zasnovanog nasilja.

Odbornici su usvojili i Predlog Godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja državnog poljoprivrednog zemljišta u opštini Beočin za 2023. godinu. Prema ovom dokumentu, Odlukom o budžetu opštine za 2023. godinu po osnovu korišćenja državnog poljoprivrednog zemljišta planirani su prihodi u iznosu od 7 600 000 dinara od kojih će 40% iznosa pripasti Opštini, a preostala sredstva se raspoređuju Republici i Pokrajini.

Prihodovanja Opštine će biti raspoređena na uređenje atarskih puteva, za funkcionisanje poljočuvarske službe kao i za troškove oglašavanja u Službenom glasniku poljoprivrednog zemljišta u zakup. Ovim programom predviđeno je 240 hektara državnog zemljišta za izdavanje u zakup i isto će biti raspoređeno u 269 javnih nadmetanja.

Takođe, nakon izvršene registracije Ustanove Sportski centar Beočin stekli su se uslovi za formiranje Upravnog odbora na mandatni period od četiri godine pa je tako usvojen i Predlog Rešenja o imenovanju Upravnog odbora ustanove „Sportski centar Beočin“ kao i Predlog Rešenja o utvrđivanju prestanka Privremenog upravnog odbora ustanove „Sportski centar Beočin“.

Dnevni red u celosti sa 22. sednice skupštinskog zasedanja možete pogledati u nastavku:
1.Predlog Odluke o vršenju eksterne revizije završnog računa opštine Beočin za 2022. godinu;
2.Predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o socijalnoj zaštiti;
3.Predlog Odluke o izmenama Odluke o pristupanju izradi Plana razvoja opštine Beočin;
4.Predlog Odluke o izmenama Odluke o radnim telima Skupštine opštine Beočin;
5.Predlog Odluke o obrazovanju Кomisije za rodnu ravnopravnost;
6.Predlog Odluke o načinu obrazovanja, zadacima i načinu rada Saveta za rodnu ravnopravnost;
7.Predlog Godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja državnog poljoprivrednog zemljišta u opštini Beočin za 2023. godinu;
8.Predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o usklađivanju Osnivačkog akta Centra za kulturu, sport i turizam opštine Beočin sa Zakonom o kulturi;
9.Predlog Rešenja o stavljanju van snage Rešenja o davanju saglasnosti na Statut Кulturnog centra opštine Beočin;
10.Predlog Rešenja o imenovanju Upravnog odbora ustanove „Sportski centar Beočin“ Beočin;
11.Predlog Rešenja o razrešenju Privremenog upravnog odbora ustanove „Sportski centar Beočin“ Beočin;
12.Predlog Rešenja o imenovanju Nadzornog odbora ustanove „Sportski centar Beočin“ Beočin;
13.Predlog Rešenja o razrešenju i imenovanju člana Privremenog upravnog odbora Turističke organizacije;
14.Predlog Rešenja o razrešenju i postavljenju člana Štaba za vanredne situacije;
15.Izveštaj o radu Opštinskog štaba za vanredne situacije opštine Beočin za 2022. godinu;
16.Izveštaj o radu Pravobranilaštva opštine Beočin za 2022. godinu;
17.Odbornička pitanja.

foto: Ismet Ademovski

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: