• ponedeljak, 22. jul 2024.
Mitrovčanin na čelu Zajednice organizacija atletskih sudija Srbije
Sport
0 Komentara

Mitrovčanin na čelu Zajednice organizacija atletskih sudija Srbije

9. maj 2023. godine

Kako je ove godine Prvenstvo Srbije u planinskom trčanju bilo organizovano u Aranđelovcu na planini Bukulji, to je bila jedinstvena prilika da se održi izborna Skupština zajednice organizacija atletskih sudija Srbije (ZOASS), na kojoj je za predsednika izabran Zoran Maksimović iz Sremske Mitrovice.

Od 52 zvanična delegata prisutno je bilo 40 iz svih sudijskih organizacija iz Srbije. Verifikaciona komisija konstatovala je da su prispele dve kandidature, dugogodišnjeg predsednika Nebojše Zdravkovića iz Beograda i novog kandidata Zorana Maksimovića iz Sremske Mitrovice, a nakon regularno obavljenog izbornog postupka mogla je da konstatuje da je izabran Mitrovčanin za koga je glasalo 27 delegata, naspram 13 koliko je dobio sada već bivši prvi čovek ove organizacije.

Zoran Maksimović je 15 godina atletski sudija i dugogodišnji atletski sudija međunarodnog ranga, sudio je mnoga značajna takmičenja poput Univerzijade, Evropskog dvoranskog prvenstva, Svetskog dvoranskog prvenstva, Balkanijadu i mnoga druga domaćeg i međunarodnog karaktera. Od pre četiri godine je i predsednik Zbora atletskih sudija (ZASSM) iz Sremske Mitrovice i predsednik Sudijske komisije Atletskog saveza Vojvodine (ASV).

Prema rečima novog čelnog čoveka ZOASS mnogo se problema nakupilo u prethodnih godinu dana, a goruća tema su neisplaćene naknade sudijama iz cele Srbije za suđenja tokom prošle godine, kao i neisplaćeni putni troškovi.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: