• petak, 12. jul 2024.
U toku besplatna pripremna nastava za male maturante
Društvo | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

U toku besplatna pripremna nastava za male maturante

19. april 2023. godine

Ideja koju zajednički realizuju Grad Sremska Mitrovica i Kancelarija za mlade – tri meseca besplatne pripremene nastave za male maturante nastavljena je danas u Osnovnoj školi “Boško Palkovljević Pinki”.

Decu koja pohađaju časove sprskog jezika i kniževnosti danas su obišli predstavnici lokalne samouprave i Kancelarije za mlade.

Prema rečima Vladimira Pavlovića, predsednika Skupštine grada, nastava za maturu je bitna stavka u budžetu svakog roditelja i iz tog razloga je organizovana ova akcija.

– Takođe, veoma je značajno da sva deca imaju jednake šanse prilikom upisa u srednje škole, tako da se nadam da ćemo ovu akciju realizovati i naredne školske godine. Prijavljeno je više od tri stotine dece, nastava se odvija na četiri punkta – u dve škole u Sremskoj Mitrovici, kao i u školama u Laćarku i Mačvanskoj Mitrovici. Trudili smo se da na svaki način što više olakšamo roditeljima koji žive u selima, tako da smo nastojali da napravimo što više punktova – rekao je Vladimir Pavlović.

Profesorka srpskog jezika i književnosti Dobrila Gmizić istakla je da ovaj projekat traje već mesec dana, te da je ova nastava blagotvorna za svu decu i da će im doneti samo dobro.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: