• četvrtak, 18. jul 2024.
Počela izgradnja solarne elektrane u Novom Slankamenu
Hronika | Inđija | Vesti
0 Komentara

Počela izgradnja solarne elektrane u Novom Slankamenu

11. april 2023. godine

U Zemljoradničkoj zadruzi „Voćar“ iz Novog Slankamena počela izgradnja solarne elektrane, koja će sunčevu pretvarati u električnu energiju. Očekuje se ušteda oko 100 hiljada evra godišnje, a postavljanje panela biće završeno za 90 dana.

Posle tri godine, voćari u Novom Slankamenu počeli su postavljanje solarne elektrane koja ima kapacitet 500 kilovata, i koja će obezbediti električnu energiju za hladnjaču, koja je jedan od najvećih izvoznika voća u regionu.

Projekat izgradnje solarne elektrane, vredan milion evra, podržan je od strane IPARD fonda, kao i Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj.

-Кao što smo prvi u industrijskom razvoju, tako smo i pioniri u razvojnim projektima u poljoprivredi, posebno u voćarstvu, naglasio je Nemanja Milojević, šef Кabineta predsednika Opštine Inđija, istakavši dalju podršku lokalne samouprave inovacijama u racionalizaciji proizvodnje u svim granama poljoprivrede.

Rok za postavljanje solarne elektrane u Novom Slankamenu je 90 dana, a inđijski voćari najavljuju još jednu investiciju u panele za pretvaranje solarne u električnu energiju.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: