• utorak, 23. april 2024.
Koncert “Iznad istoka i zapada” za Minu Pošarac
Društvo | Zabava | Hronika | Pećinci | Vesti
0 Komentara

Koncert “Iznad istoka i zapada” za Minu Pošarac

13. april 2023. godine

U utorak, 18. aprila u Velikoj dvorani KC Ruma sa početkom u 20 časova biće održan humanitarni koncert “Iznad istoka i zapada”. Ulaz na koncert je besplatan, a svi koji žele mogu na ulazu u Veliku dvoranu ostaviti dobrovoljni prilog za lečenje Rumljanke Mine Pošarac.

“Iznad Istoka i Zapada” antologijski je raritet srpske sabrane muzike, tematski od perioda srednjeg veka, nemanjićke Srbije preko najznačajnijih etno zapisa i instrumentalnih bravura od Kosova do Vojvodine, do dvadesetog veka u srpskom izvornom nadahnuću remek dela našeg čuvenog meloda pojca i kompozitora čuvenih pesama “Vostani Serbije”, “Oj Kosovo, Kosovo”, “Oj Prizrene grade” i mnogih drugih kompozicija, čuvenog Ljubomira Ljube Manasijevića.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: