• petak, 22. septembar 2023.
Кoncert Dua Кumpare i Vešligaj
Društvo | Zabava | Hronika | Sremska Mitrovica | Kultura | Vesti
0 Komentara

Кoncert Dua Кumpare i Vešligaj

10. april 2023. godine

Кoncert Dua Кumpare i Vešligaj, u okviru koncertne turneje, biće održan u sredu, 12. aprila u Galeriji “Lazar Vozarević” u Sremskoj MItrovici sa početkom u 19.00 sati, a u organizaciji Centra za kulturu “Sirmijumart”. Održaće ga renomirani mladi umetnici iz Pule (Hrvatska): David Кumpare (klarinet) i Sandro Vešligaj (klavir).

​Ova dva mlada umetnika imaju uspešne karijere i veliki broj samostalnih i zajedničkih nastupa: Hrvatska, Slovenija, Srbija, Italija… Učesnici su i dobitnici brojnih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim takmičenjima.
Кao Duo Кumpare i Vešligaj, David i Sandro uspešno sarađuju i nastupaju već 12 godina. Nagrade i priznanja uspešno osvajaju na prestižnim takmičenjima u Italiji, Hrvatskoj… Neke od njih su Musica insieme (1. nagrada), Istria Nobilissima (1. nagrada), Giulio Rospigliosi (3. nagrada), Premio Campus delle Arti, Nagrada za najbolje izvođenje domaćeg autora na međunarodnom takmičenju Lions Cluba Grand Prix, Posebna nagrada za (pra)izvođenje domaćeg autora na Ciklusu mo. Vinko Lesić…

Završili su programe umetničkih usavršavanja iz kamerne muzike na italijanskim Akademijama Santa Cecilia (Bergamo) i Perosi (Bjela). Izdali su dva kompakt-diska, pod diskografskom kućom „Menart”.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: