• sreda, 27. septembar 2023.
150 sadnica crnog bora kao zalog za budućnost
Vesti
0 Komentara

150 sadnica crnog bora kao zalog za budućnost

19. april 2023. godine

Veliki projekat sadnje stabala u našoj zemlji “Zasadi drvo”, koji je pokrenut 2019. godine, a za cilj ima pre svega očuvanje životne sredine, tokom prošle nedelje ušao je u završnicu četvrtog ciklusa. Mališani iz pećinačke Predškolske ustanova “Vlada Obradović Kameni” u Šimanovcima bili su 12. aprila deo velike sadnje 150 sadnica crnog bora i ozelenjavanja prostora oko vrtića.

Akciji u Šimanovcima prisustvovao je i predsednik Opštine Pećinci Siniša Đokić, koji nam je tom prilikom rekao da je sadnja drveća zalog za budućnost, i da je posebno važno da deca od malih nogu shvate značaj svakog pojedinačnog drveta. On je dodao, da se Opština Pećinci trudi da na sve moguće načine vodi računa o zaštiti životne sredine i o samom čistom vazduhu, a da je akcija u Šimanovcima posebno važna za mališane koji su u prilici da sami zasade drvo i rastu zajedno sa njim.

U okviru ovog projekta koji sprovodi Adria media group i dm drogerie markt, zasađeno je pola miliona sadnica, a jedan od partnera na projektu je i Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine.

“Slogan današnjeg dana može da bude “rasti, rasti moj zeleni bore” s obzirom da su se najmlađi članovi ove ustanove postarali da sadnice zadobiju neki život na drugoj teritoriji” – kazala je podsekretarka PS za urbanizam i zaštitu životne sredine Brankica Tabak.

Direktorka PU Kameni Anita Volčevski rekla je da su sadnice posađene na prostoru oko objekta kod parkinga, s obzirom da u krugu vrtića već imaju sadnice koje su posađene kada je izgrađen i vrtić pre neku godinu. Kako je rekla, bilo je pravo zadovoljstvo gledati decu kako svojim malim ručicama sade drveće i time daju veliki doprinos ovoj odličnoj akciji.

Izvor/foto: pecinci.org

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: