• nedelja, 3. decembar 2023.
Zasavčani se priкljučili veliкoj aкciji ozelenjavanja
Društvo | Hronika | Sremska Mitrovica | Vesti
0 Komentara

Zasavčani se priкljučili veliкoj aкciji ozelenjavanja

20. mart 2023. godine

Centar mačvanskog sela Zasavica I krasiće 25 sadnice ukrasne crvenolisne šljive, koje su posađene oko Osnovne škole „Dobrosav Radosavljević Narod“, kao i ispred dvorišta seoske crkve.

Кako je rekla Danica Pavlović, član Saveta MZ „Zasavica I“, po uzoru na Grad Sremsku Mitrovicu, Mesna zajednica je odlučila da ovom akcijom sadnje doprinese velikoj akciji ozelenjavanja koje sprovodi lokalna
samouprava.

– Učenici i predškolci sa svojim učiteljicama i vaspitačicom, kao i meštani Zasavice I, po ko zna koji put pokazali su jedinstvo, kada su u pitanju aktivnosti koje organizuje Mesna zajednica i rado su se
priključili ovoj akciji sadnje, zaključila je Pavlović.

Predsednik Saveta MZ „Zasavica I“ Slobodan Čikić je rekao će se slične akcije sprovoditi i u narednom periodu, jer očuvanje životne sredine je od ogromne važnosti, kako za sve nas, tako i za generacije koje dolaze, a lokalna samouprava svojim primerom motiviše sve mesne zajednice na svojoj teritoriji, da akcijama sadnje drveća doprinesu kvalitetnijem vazduhu i zdravoj životnoj sredini.

Sadnice dekorativne crvenolisne šljive obezbedila je MZ „Zasavica I“ u saradnji sa Gradom Sremska Mitrovica. Inače, ovo dekorativno drvo dostiže visinu od 7 do 8 metara, prilagođava se gotovo svakoj vrsti tla, a otporna je na mraz i niske temperature.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: