• utorak, 23. april 2024.
Novi uspeh mladog matematičara iz Noćaja
Društvo | Hronika | Sremska Mitrovica | Vesti
0 Komentara

Novi uspeh mladog matematičara iz Noćaja

27. mart 2023. godine

Luka Sretenović, učenik trećeg razreda Osnovne škole “Dobrosav Radosavljević Narod”, područnog odeljenja u Noćaju osvojio je prvo mesto na okružnom takmičenju iz matematike.

Takmičenje je održano u subotu, 18. marta u OŠ “Sremski front” u Šidu, a Luka je svojim znanjem došao do 94 , od maksimalnih 100 bodova.

-Višemesečni trud i rad se isplatio i mogu reći da sam jako ponosna na Luku, ozbiljno se pripremao, bio vredan i zaista zasluženo osvojio veliko prvo mesto. Iskrena da budem ne sećam se kada je neki đak iz naše škole u Noćaju postigao ovakav uspeh, što ga čini samo još većim i značajnijim – kratko je rekla Snežana Karaklić, Lukina učiteljica i mentorka.

Ona je kratko dodala da je Luka učestvovao na još jednom matematičkom takmičenju “Kengur bez granica”, te da rezultate istog očekuju svakog dana.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: