• ponedeljak, 27. mart 2023.
U sredu počinju zimska savetovanja za poljoprivredne proizvođače
Društvo | Vesti | Pećinci | Poljoprivreda
0 Komentara

U sredu počinju zimska savetovanja za poljoprivredne proizvođače

21. februar 2023. godine

Pećinačko Udruženje poljoprivrednih proizvođača u saradnji sa Agencijom za razvoj opštine Pećinci i Poljoprivrednom stručnom službom iz Sremske Mitrovice i ove godine organizuje predavanja za poljoprivredne proizvođače sa teritorije pećinačke opštine, a teme ovogodišnjeg predavanja su – prihrana i zaštita strnih useva, prolećna setva i njena isplativost, upotreba i prelazak na elektronsko vođenje poljoprivrednih gazdinstava, takozvani E-AGRAR, proizvodnja šećerne repe, predstavljanje novih ZP hibrida i kreditne linije u poljoprivredi Razvojnog fonda Vojvodine.

Prvo predavanje biće održano u Pećincima, u sredu, 22. februara, u 10.00 časova, u zgradi Opštine Pećinci, za poljoprivredne proizvođače iz Pećinaca, Prhova, Popinaca, Sibača, Sremskih Mihaljevaca, Karlovčića, Šimanovaca.

Drugo predavanje biće održano u Donjem Tovarniku, u četvrtak, 23. februara, u 10.00 časova, u Lovačkom domu za poljoprivrednike iz Subotišta, Brestača, Donjeg Tovarnika i Ogara.

Treće predavanje biće održano u Kupinovu, u petak, 24. februara, u 10.00 časova, u kupinskoj osnovnoj školi, za poljoprivredne proizvođače iz Deča, Obreža, Ašanje i Kupinova.

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Leave a Reply

%d bloggers like this: