• ponedeljak, 11. decembar 2023.
Nagrađeni najbolji pećinački sportisti, sportski radnici, udruženja i ustanove
Društvo | Sport | Vesti | Pećinci
0 Komentara

Nagrađeni najbolji pećinački sportisti, sportski radnici, udruženja i ustanove

13. februar 2023. godine

Sportska hala u Donjem Tovarniku okupila je proteklog vikenda, na svečanosti dodele Godišnje sportske nagrade Sportskog saveza “Razvoj sportova” Pećinci, 9. put najuspešnije sportiste, sportske radnike, udruženja i ustanove sa teritorije pećinačke opštine, koji su tokom protekle 2022. godine ostvarili zapažene rezultate u svojim kategorijama, i koji su svojim dostignućima postali primer budućim generacija.

U kategoriji seniora titulu najboljeg sportiste u 2022. godini poneo je dugogodišnji kapiten, a od ove godine i trener pećinačkog “Donjeg Srema 2015” Zoran Jelača, dok je titulu najuspešnije sportkistinje ponela Tamara Đurđević članica Girevoj sporta Pećinci. Najbolja sportska ekipa za 2022. godinu je Šahovski klub “Deč”.

U kategoriji juniora, najbolja sportistkinja je Anđelka Vuletić mlada fudbalerka iz Deča, nabolji junior sportista je Uroš Opačić iz Popinaca, a najbolja juniorska ekipa su mladi košarkaši “Srem Basketa” iz Pećinaca.

U kategoriji školskog sporta najbolji sportista osnovne škole je Luka Zdjelarić učenik OŠ “Dušan Jerković Uča” iz Šimanovaca, a najbolja sportistkinja za prošlu godinu je Manuela Drljić iz Subotišta. Titulu najboljeg sportiste učenika srednje škole je mladi fudbaler Nikola Savić iz Pećinaca, a najbolja sportistkinja je odbojkašica Katarina Devčić. Titulu najboljeg nastavnika fizičkog vaspitanja ove godine ponela je Zorica Bajić nastavnica u OŠ “Slobodan Bajić Paja” Pećinci, čija je škola ponela i ove godine titulu škole koja je postigla najzapaženije rezultate na sportskim takmičenjima u 2022. godini.

Razvoj sportova i ove godine nagradio je najuspešnije sportske radnike u protekloj godini. Najzaslužniji sportski radnik u 2022. godini je Živko Jovanović predsednik FK “Srem” iz Sremskih Mihaljevaca, najbolji sportski radnik je Marko Micković predsednik FK “Kameni” iz Ašanje, dok je najbolji trener Đorđe Vujaković, trener FK “Sloboda” iz Donjeg Tovarnika.

Pored nagrada najuspešnijim sportistima i sportskim kolektivima Razvoj sportova tradicionalno nagrađuje i ustanove najzaslužnije za unapređenje sporta u opštini Pećinci. Specijalnim plaketama za doprinos razvoju sporta nagrađeni su Opština Pećinci, Dom zdravlja “Dr Dragan Funduk” Pećinci i Lovačko društvo “Donji Tovarnik”, a i svake godine, pored priznanja najuspešnijima, Sportski savez je klubovima članovima, osnovnim školama i i srednjoj školi dodelio vredne poklone.

Logističku podršku u organizaciji dodele Godišnjih sportskih nagrada Sportskog saveza “Razvoj sportova”, kao i svake godine, pružio je Kulturni centar Pećinci, a svečanost je obogaćena kulturno-umetničkim programom, tokom kojeg su nastupili članovi KUD “Izvor Donji Tovarnik” i mlada vokalna solistkinja Teodora Radosavljević iz Šimanovaca.

pecinci.org

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: