• četvrtak, 18. april 2024.
Edukacija osnovaca u Kupinovu
Društvo | Vesti | Pećinci
0 Komentara

Edukacija osnovaca u Kupinovu

21. februar 2023. godine

Povodom Nacionalnog dana bez duvanskog dima, koji je ove godine obeležen pod sloganom „Svaka cigareta smeta“, Crveni krst Pećinci je nedavno organizovao edukaciju u Osnovnoj školi „Dušan Vukasović Diogen“ u Kupinovu.

Volonter Crvenog krsta, profesor biologije Biljana Radisavljević, je za učenike 7. razreda osnovne škole u Kupinovu organizovala interaktivno predavanje na temu štetnosti duvana i duvanskog dima. Osim korisnih informacija koje su mogli da čuju, organizovana je i radionica na kojoj su učenici sami pravili promotivni materijal iskazujući svoju kreativnost, a to je najbolji način da usvoje nova znanja u oblasti zdravstvene prevencije.

U Crvenom krstu ističu da važno da mladi znaju da je pored raka pluća, upotreba duvana povezana sa obolevanjem od najmanje 20 drugih malignih oboljenja. Upotreba duvana je i faktor rizika za mnoge druge bolesti kao što su opstruktivna bolest pluća, astma, hronični bronhitis i mnoge druge bolesti. Pored toga, upotreba duvana utiče i na reproduktivne organe, pa tako može uticati i na smanjenje plodnosti.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: