• subota, 2. mart 2024.
Održan sastanaк stručno-operativnog tima za odbranu od poplava
Društvo | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Održan sastanaк stručno-operativnog tima za odbranu od poplava

21. januar 2023. godine

Povodom porasta vodostaja reke Save u prethodnim danima, u subotu, 21. januara u Gradskoj kući, održan je sastanak stručno-operativnog tima za odbranu od poplava.

Prema podacima RHMZ-a, u toku današnjeg dana se očekuje proglašenje redovne odbrane od poplava na teritoriji Grada Sremska Mitrovica od strane nadležnog vodoprivrednog preduzeća, pa su u tom smislu definisane preventivne i operativne mere za odbranu od poplava u narednom periodu.

Takođe, prema najavama RHMZ-a, vrh poplavnog talasa očekuje se u ponedeljak, 23. januara i on će iznositi 682cm, nakon čega se očekuje stagnacija i pad vodostaja reke Save.

Podsećamo da se vanredna odbrana od poplava proglašava pri vodostaju od 750cm.

Stanje na unutrašnjim vodama je uredno i pod kontrolom, a takođe su i crpne stanice u funkciji 24 časa.

Po rečima gradonačelnice Svetlane Milovanović, situacija je trenutno pod kontrolom, sve snage zaštite i spasavanja su spremne za reagovanje. Operativnim planom odbrane od poplava su jasno predviđene i propisane procedure za delovanje svih subjekata koji učestvuju u sistemu zaštite i spasavanja.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: