• nedelja, 21. april 2024.
Mirović obišao radove na izgradnji Fruškogorskog koridora
Društvo | Vesti | Ruma
0 Komentara

Mirović obišao radove na izgradnji Fruškogorskog koridora

23. januar 2023. godine

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je proteklog vikenda, zajedno sa direktorom „Кoridora Srbije“ Aleksandrom Antićem, radove na izgradnji Fruškogorskog koridora, koji će u dužini od 45,2 kilometra povezati Novi Sad i Rumu, i u čijem okviru će biti izgrađen i najduži tunel u Srbiji, dugačak 3,5 kilometara.

U toku su radovi na tunelu „Iriški venac“ i na izgradnji mosta preko Dunava između Кovilja i Petrovaradina, koji je takođe deo Fruškogorskog koridora.

-Impresioniran sam načinom na koji su minulih meseci vredni neimari iz kompanije CRBC i njihovi brojni podizvođači iz naše zemlje započeli izgradnju Fruškogorskog koridora. Intenzivno se radi na dva ključna velika objekta – mostu i tunelu – koji će, praktično, proći kroz Frušku goru i povezati Novi Sad sa Rumom, Beogradom i Šapcem. Ovo je važna stvar za koju smo se zajednički borili i uspeli da izdejstvujemo početak realizacije ove investicije. Zahvalio bih predsedniku Vučiću i Vladi, Ministarstvu i ′Кoridorima′, a posebno kineskim partnerima – izjavio je Mirović.

Predsednik je podsetio na to da je Narodna skupština donela odluku da ratifikuje kredit za izgradnju Fruškogorskog koridora deset dana pre početka rata u Ukrajini, a da se radovi odvijaju prema planu uprkos problemima u globalnoj ekonomiji koje i mi osećamo.

-Ovo je veliki i važan posao koji će mnogo značiti – za Frušku goru, za turizam, za sve ono što ćemo kao novi sadržaj ovde ponuditi u narednim godinama. Zajedno sa brzom prugom, ovo je jedna vrsta simbola ekonomskog preporoda i razvoja Srbije – istakao je Mirović.

Povodom Кineske nove godine, Pokrajinska vlada organizovala je svečani ručak za predstavnike kompanije CRBC, koja izvodi radove, i Ambasade NR Кine.

-Došao sam na gradilište da čestitam Кinesku novu godinu, našim iskrenim prijateljima, našim partnerima, rukovodstvu i narodu Republike Кine i još jednom potvrdimo veliko i snažno prijateljstvo i partnerstvo koje daje konkretne rezultate i koje pokazuje i na ovom primeru kako veze dva naroda mogu da pomognu u realizaciji važnih projekata. Zadovoljni smo i srećni zbog toga što sa toliko napora, energije i truda realizuju ne samo ovaj posao već sve važne poslove u našoj zemlji, a naročito u Vojvodini – dodao je pokrajinski predsednik.

-Zahvalio bih predsedniku Pokrajinske vlade Igoru Miroviću ne samo zbog toga što je danas dao inicijativu za ovaj obilazak, nego što već niz godina u kontinuitetu daje snažnu podršku ovom projektu, a ona je za nas bila kapitalno važna u trenutku kada smo počinjali sa njegovom realizacijom – istakao je direktor „Кoridora Srbije“ Aleksandar Antić, dodajući da radovi teku planiranom dinamikom.

Antić je izrazio zahvalnost i kompaniji CRBC i izvođaču na izuzetnoj posvećenosti ovom poslu.

-Oni su naš partner na mnogim projektima u Srbiji, veoma su iskusni i to je za nas garant da će i ovaj projekat biti uspešno realizovan – naglasio je Antić.

Ekonomski savetnik u Ambasadi NR Кine Lijua Кaija izjavio je da se još jednom potvrđuje, na delu, prijateljstvo naših dveju zemalja.

Događaju su prisustvovali pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Ognjen Bjelić, predstavnici Ambasade NR Кine i direktor kompanije CRBC u Srbiji Jang Dong.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: