• četvrtak, 25. april 2024.
Promocija knjige „Bogoglasni slavuji: simbolika ptica”, autora Milana Subotića
Društvo | Kultura | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Promocija knjige „Bogoglasni slavuji: simbolika ptica”, autora Milana Subotića

6. decembar 2022. godine

Centar za kulturu „Sirmijumart” organizuje promociju knjige „Bogoglasni slavuji: simbolika ptica”, autora Milana Subotića. Promocija će biti održana u četvrtak, 8. decembra sa početkom u 18 časova u „Muzeju Srema” u Sremskoj Mitrovici.

Milan Subotić je rođen 1990. godine u Sremskoj Mitrovici. Osnovne akademske studije završio je na Odseku za srpsku književnost Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, a 2020. godine je na istom upisao i treći stepen studija, smer Кnjiževnost i jezik. Objavio je nekoliko stručnih radova, zbirke priča i esejsku studiju. Strastveni je proučavalac književnosti. Delo „Bogoglasni slavuji: simbolika ptica” predstavlja značajan doprinos sistematizaciji novih saznanja o srpskoj srednjovekovnoj književnosti.

Program promocije će voditi msr Sandra Štetina. O knjizi će, pored autora, govoriti Andrija Popović, istoričar i direktor „Muzeja Srema”, Mirjana Marković, predsednik Кnjiževne zajednice Sremska Mitrovica. Odlomke iz knjige će čitati Jovana Jokić, a u muzičkom delu programa će nastupiti Etno-grupa „Srpski dom”, pod umetničkim vođstvom Ivane Marketanović.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: