• petak, 19. jul 2024.
Održana 72. sednica Opštinskog veća
Društvo | Vesti | Pećinci
0 Komentara

Održana 72. sednica Opštinskog veća

27. decembar 2022. godine

Na sednici Opštinskog veća opštine Pećinci, održanoj 23. decembra, većnici su dali pozitivno mišljenje na Program rada i finansijski plan Turističke organizacije Opštine Pećinci za narednu godinu, a direktorka TO Ljubica Bošković rekla nam je da se tokom 2022. godine turizam na neki način vratio u život na velika vrata, s obzirom da je tokom dve godine pandemije bilo malih zastoja u radu.

– Iako mi nikada nismo prestali sa promocijom naših turističkih lokaliteta, tokom ove godine smo intenzivnije nastavili sa promocijom i bogaćenjem sadržaja na turističkim lokalitetima, posebno za najmlađe, a ono što je izuzetno značajno za naše posetioce je postavljanje turističke signalizacije, koju smo nedavno započeli na teritoriji naše opštine. Za narednu godinu planiramo novim sadržajima da unapredimo naše manifestacije i time privučemo još više turista u našu lepu opštinu. Jedan od planova je da se u dvorištu etno kuće u Kupinovu naprave dva toaleta za posetioce, jer se to pokazalo kao neophodno kada imamo veliki broj turista, kao i da se napravi jedna ostava gde bismo odlagali alatke i neke predmete koji za sada stoje u kuhinji etno kuće. Na taj način ćemo srediti i osposobiti i kuhinju sa otvorenim ognjištem za prezentaciju turistima – rekla je Bošković.

Ona dodaje da je sve veća zainteresovanost medija i turista za lokalitete u našoj opštini.

– Planiramo u 2023. godini intenzivnije da oživimo lokalitet Aksentijev kućerak. Nedavno smo u dvorištu ove izuzetne kuće posedili lipov sad, što će biti interesantno našim posetiocima, pogotovo kada drveće poraste, jer će poslužiti i kao dodatan sadržaj vezan za šumsku medicinu. A ono što je izuzetno značajno i na čemu ćemo naredne godine posebno raditi to je izgradnja turističkog info punkta u dvorištu Aksentijevog kućerka, što će svakako biti od izuzetnog značaja za razvoj turizma u našoj opštini – kazala je Bošković.

Većnici su dali pozitivno mišljenje i na Program poslovanja Kulturnog centra Pećinci za 2023. godinu, a po rečima direktora ove ustanove Jovana Devrnje sve aktivnosti Kulturnog centra usmerene su, pre svega, na decu i mlade – od sekcija do manifestacija, sa jasnom misijom širenja umetnosti i kulture.

– I u narednoj godini nastavićemo da radimo sa istim ciljem, a već krajem januara organizujemo Svetosavsku akademiju. Zatim slede Opštinska smotra recitatora, Opštinska smotra dečjeg scenskog stvaralaštva, Smotra dramskog stvaralaštva, Zonska smotra dečjeg stvaralašva, Opštinska smotra likovnog stvaralaštva, Literarni i likovni konkursi koje raspisujemo svake godine, Folklorno izvorno stvaralaštvo, Književne večeri, Pozorišne predstave, kao i edukativna predavanja i tribine. Ovo je samo deo naših planiranih aktivnosti, a ono po čemu smo već poznati, ne samo u našoj opštini nego i u Sremu, je Pećinačko kulturno leto u okviru kojeg organizujemo Dečje kulturno leto, i tokom kojeg se trudimo da obogatimo kulturne i zabavne sadržaje deci u svih 15 naselja naše opštine. Takođe, sve projekte koje radimo, sve sekcije koje funkcionišu u okviru naše ustanove upravo su usmerene na decu i mlade, a pokazatelj koliko smo i da li smo uspešni je upravo sve veći broj dece koja su zainteresovana za muzičke sekcije, dramsku, literarnu, likovnu ili enigmatsku sekciju – rekao je Devrnja, i dodao da je sledeća godina jubilarna, 45. godina postojanja i kontinuiranog rada ove kulturne ustanove, tako da će sve aktivnosti biti u znaku ovog velikog i značajnog jubileja za sve stanovnike naše opštine.

Većnici su dali pozitivno mišljenje i na programe rada javnih preduzeća i ustanova, kao i na planove rada svih 15 mesnih zajednica.

pecinci.org

  

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: