• utorak, 23. april 2024.
O mogućnostima saradnje Beočina i Vukovara
Društvo | Vesti | Beočin
0 Komentara

O mogućnostima saradnje Beočina i Vukovara

30. mart 2023. godine

U opštini Beočin održan je radni sastanak sa predstavnicima Fonda „Evropski poslovi“ AP Vojvodine i delegacijom iz Vukovara na temu analize potencijala i perspektiva saradnje Beočina i Vukovara u okviru programa prekogranične saradnje Hrvatska-Srbija.

Sastanku su prisustvovali predsednica opštine Beočin Biljana Janković sa saradnicima, načelnica Opštinske uprave Beočin Gordana Ćirović, direktor Fonda „Evropski poslovi“ Ognjen Dopuđ, njegova pomoćnica Ivana Đurica i specijalna savetnica Gabriela Has, direktor Lučke uprave Vukovar Grgo Sabljić, zamenica direktorke Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije Marija Dević, rukovodilac odseka za istraživanje, razvoj i međunarodnu saradnju Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije Vedrana Džoić i viši rukovodilac projekata Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije Vedrana Rimac.

-Imajući u vidu da i ove godine gradovi i opštine u Srbiji posredstvom Fonda „Evropski poslovi“ imaju mogućnost da ostvare saradnju i nađu partnerske opštine i gradove u Evropskoj uniji, veoma nam je značajna prilika da našu opštinu predstavimo kolegama iz Vukovara kako bi uvažili njihova dosadašnja iskustva ali i pronašli oblasti u kojima bi moglo doći do saradnje. Potencijal naše opštine u oblasti rečnog turizma i dobra rečna i saobraćajna povezanost sa Vukovarom je polazna osnova za početak razgovora i nadamo se da ćemo u ovom segmentu pronaći dobra rešenja za mobilnost građana i ulaganja u infrastrukturne sadržaje na Dunavu – istakla je predsednica Janković.

Direktor Fonda „Evropski poslovi“ AP Vojvodine Ognjen Dopuđ, podsetio je da su programi prekogranične saradnje instrument Evropske unije za pružanje podrške saradnji institucija u pograničnim oblastima susednih država i da predstavljaju finansijsku podršku sa ciljem da se unaprede društveno-ekonomski, kulturni i drugi potencijali tih oblasti.

foto: Ismet Ademovski, Opština Beočin

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: