• utorak, 16. april 2024.
Obroк solidarnosti za socijalno ugrožene osobe sa invaliditetom
Društvo | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Obroк solidarnosti za socijalno ugrožene osobe sa invaliditetom

29. decembar 2022. godine

Udruženje osoba sa invaliditetom „Vizido“ iz Sremske Mitrovice pokrenulo je akciju „Obrok solidarnosti“. Cilj ove akcije je pomoć članovima Udruženja sa nešto lošijim socijalnim statusom. Za njih će biti pripremani tradicionalni domaći obroci, a onima koji nisu u mogućnosti da dođu u prostorije UOSI „Vizido“, obroci se dostavljaju na kućnu adresu.

„Vizido“ kuhinja nalazi se u sklopu prostorija ovog udruženja, na adresi 28. marta bb (Gradska pijaca), a svi građani su dobrodošli da probaju „Obrok solidarnosti“ koji pripremaju članovi „Vizida“, kao i članovi saradnici. Prikupljena sredstva biće iskorišćena za kontinuirano sprovođenje ove akcije, kao i za dalji rad i buduće akcije ovog udruženja.

Priliku da prvi poruči i proba „Obrok solidarnosti“ i time pomogne socijalno ugroženim osobama sa invaliditetom pripala je zameniku gradonačelnice Petru Samardžiću, koji je ovim povodom posetio UOSI „Vizido“ i porazgovorao sa članovima udruženja o njihovim problemima i potrebama, najviše u oblasti pristupačnosti.

Predsednik UOSI „Vizido“ Dragan Vizićanin, zahvalio se lokalnoj samoupravi koja je podržala ovo mlado udruženje, kao i školama sa teritorije Grada koje su podržale nedavno sprovedenu humanitarnu akciju prikupljanja sredstava za rad udruženja.

Кako je rekao Vizićanin, sa zamenikom gradonačelnice Petrom Samardžićem članovi udruženja razmenili su ideje u cilju unapređenja života osoba sa invaliditetom u našem gradu. Vizićanin je dodao da članovi udruženja u narednom periodu planiraju osnivanje socijalnog preduzeća u kojem će raditi osobe sa invaliditetom, a primarna delatnost preduzeća biće ketering i ugostiteljstvo, kao i proizvodnja sapuna, proizvodnja dasaka za posluživanje hrane i izrada suvenira koji će se naći u gradskom Turističkom info centru.

Više informacija o “Obroku solidarnosti” i ostalim akcijama udruženja možete pronaći na internet stranici www.vizido.rs.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: