• utorak, 3. oktobar 2023.
Deca iz Martinaca i Kuzmina u projektu “Mitrovica grad bez neplivača”
Društvo | Projekti | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Deca iz Martinaca i Kuzmina u projektu “Mitrovica grad bez neplivača”

13. decembar 2022. godine

Sportski savez Grada Sremska Mitrovica koji se realizuje besplatno već pet godina, za učenike osnovnih škola iz seoskih sredina počeo je novu sezonu. Ove godine u projekat su se uključili učenici iz Кuzmina i Martinaca, a treninzi se održavaju na Gradskom bazenu.

Pored obuke, za decu je obezbeđen i besplatan prevoz, u organizaciji Sportskog saveza Grada Sremska Mitrovica, pod okriljem Gradske uprave za kulturu i sport, a u saradnji sa Poslovno – sportskim centrom “Pinki” i Gradskim bazenom.

– Na veliku radost mališana počela je nova sezona ovog projekta, kojem se svi radujemo. Cilj je da naučimo dete da pliva i to funkcionalno. Na kraju svake obuke organizujemo polaganje plivačkog ispita koje podrazumeva skok u vodu sa ivice bazena i neophodno je da dete ispliva 25 metara bez ijednog zastajanja ili hvatanja za ivicu bazena. Tek tada se smatra da je dete plivač i da funkcionalno pliva. To je osnovni cilj ove obuke – kaže insktrutor plivanja Angelina Anojčić Vuković.

Osim dece iz Кuzmina i Martinaca, u ovom projektu učestvuju i učenici iz Šašinaca i Jarka.

*Tekst objavljen u okviru projekta “Sportom za zdravu Mitrovicu” koji je sufinansiran sredstvima Grada Sremska Mitrovica. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne odražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: