• petak, 2. decembar 2022.
Pošumljavanje šume Borkovac
Društvo | Vesti | Ruma
0 Komentara

Pošumljavanje šume Borkovac

10. novembar 2022. godine

Pošumljavanje Park šume Borkovac realizuje se u okviru zajedničke akcije resornog ministarstva i lokalnih samouprava “Srbija sadi”, rekla je danas ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović i napomenula da će u narednih nekoliko dana biti posađeno više od 50.000 sadnica u 30 gradova i opština u Srbiji.

Ministarka je navela da je pošumljavanje od velike važnosti za zaštitu životne sredine i čistiji vazduh, saopšteno je iz njenog kabineta.

U opštini Ruma, osim Park šume Borkovac, u toku je i ozelenjavanje putnih pravaca na dve lokacije,a samo u toj opštini biće posađeno više od 3.800 novih sadnica, poručila je Vujović.

Ona je naglasila da je resorno ministarstvo ove godine podržalo projekte pošumljavanja i ozelenjavanje u 43 lokalne samouprave, dodajući da su pojedini gradovi i opštine već završili projekte.

Govoreći o ekološkim projektima u Rumi, Vujović je navela da su ove godine uz podršku Ministarstva sanirane divlje deponije u Kraljevcima i Dobrincima, a kao najznačajniji projekat istakla je zamenu 50 godina stare mazutne kotlarnice u centru Rume.

FoNet

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Leave a Reply

%d bloggers like this: