• utorak, 3. oktobar 2023.
Do sada zbrinuto sedam porodica iz opštine Pećinci
Društvo | Vesti | Pećinci
0 Komentara

Do sada zbrinuto sedam porodica iz opštine Pećinci

28. novembar 2022. godine

U Palati Srbija u petak su potpisani trojni ugovori između Ministarstva za brigu o selu, lokalnih samouprava i građana direktnih korisnika bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom, a krov nad glavom je dobila i još jedna porodica sa teritorije Pećinačke opštine.

– Loša navika iz prošlosti da stalno odlazimo je definitivno prekinuta. Samo danas 530 kuća u selima Srbije dobilo je nove vlasnike. Veliki, pravi povratak u sela Srbije je počeo – poručio je ministar za brigu o selu Milan Krkobabić na potpisivanju rekordnog broja, čak 530 ugovora za kupovinu seoske kuće sa okućnicom u selima na teritoriji čitave Republike Srbije.

U ime pećinačke opštine ugovor je potpisao zamenik predsednika Zoran Vojkić, koji je tom prilikom naglasio da je u poslednje dve godine kroz program Ministarstva za brigu o selu krov nad glavom dobilo sedam porodica sa teritorije opštine Pećinci i dodao da lokalna administracija pruža maksimalnu podršku u prikupljanju potrebne dokumentacije svim građanima koji konkurišu za sredstva kod Ministarstva.

Bespovratna sredstva u iznosu od 1.088.000 dinara dobili su Tamara Jovanović iz Deča i Milovan Rudić iz Karlovčića, koji već tri godine žive u vanbračnoj zajednici, a pre nepuna četiri meseca dobili su i sina Jovana. Kuća koju će kupiti dodeljenim sredstvima je takođe u Karlovčiću.

– Mnogo će nam značiti da imamo svoj krov nad glavom. Do sada smo živeli kao podstanari i ovo će nam biti prva nekretnina u vlasništvu. Na kući će biti neophodne popravke, ali to ćemo postepeno rešavati. U Opštini su svi bili ljubazni i izašli nam u susret za sve što nam je bilo potrebno, a svu dokumentaciju smo prikupili za nedelju dana – rekao je Milovan.

On je zaposlen, a Tamara brine o njihovom prvencu, u čemu joj pomažu i njeni roditelji. Kako je rekao Milovan, kuća u vlasništvu će im omogućiti da se u dogledno vreme venčaju i da planiraju proširenje porodice.

Do sada je sredstvima iz programa Ministarstva za brigu o selu kupljena 1631 seoska kuća sa okućnicom, koje se nalaze u 119 jedinica lokalnih samouprava u svim delovima Srbije, što je ukupno oko 5000 ljudi koji ostaju na selu ili odlaze iz grada da žive u selu. Novi život i snaga tih sela je impozantna brojka od 2000 dece.

pecinci.org

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: