• subota, 20. april 2024.
“Srem Klob – kob fest” 29. novembra u Šidu
Društvo | Zabava | Vesti | Šid
0 Komentara

“Srem Klob – kob fest” 29. novembra u Šidu

11. oktobar 2022. godine

Manifestacija „Srem Кlob – kob fest“ biće održana za subotu, 29. oktobar u Slovačkom parku u Šidu. Tom prilikom biće proslavljena i 25 godina postojanja i rada Udruženja “Sremska svinjokolja i kobasicijada”

“Srem Кlob – kob fest” je pre gastronomsko – turističko – privredna manifestacija koja godinama unazad promoviše i neguje neguje multietičnost, multikulturalnost, suživot i toleranciju. Čitav događaj je međunarodnog karaktera, pa tako učešće u festivalu uzimaju gosti iz Slovačke, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Rumunije, Makedonije i Srbije.

U celodnevnom programu su takmičenje u brzoj obradi mesa i takmičenje u pravljenju sveže sremske kobasice, a sve će začiniti koncert Zvonka Bogdana.

Program manifestacije:
12.00 – Svečano otvaranje manifestacije
12.30 – Takmičenje u brzoj obradi mesa
13.00 – Takmičenje u pravljenju sveže sremske kobasice
17.00 – Proglašenje pobednika
18.00 – Кoncert Zvonka Bogdana

Pored takmičarskog dela, biće organizovane prodajne izložbe suhomesnatih proizvoda, alata i pribora za svinjokolje, rakije, vina, sireva, slatkiša, meda, starih zanata i slično.

Manifestaciju organizuje Udruženje „Sremska svinjokolja i kobasicijada Šid“ uz podrušku Opštine Šid i Turističke organizacije Šid.

Кako se prijaviti za učešće na manifestaciji?

-Prijave za brzu obradu mesa: 063/556-180
-Prijave za takmičenje u pravljenju sveže kobasice vrše se putem linka https://sremskakobasicijada.rs/prijavnica/ (Rubrika „takmičenje u pravljenju kobaica“) ili na telefon
063/556-180.

Ekipu sačinjava tri ili više članova.

Organizator obezbeđuje 5kg mesa (ficli) i creva za kobasica. Ekipa mora imati ručnu mašinu za mlevenje mesa (ne sa pogonom na struju), top za punjenje kobasica i začine. Vreme izrade kobaica je 4 sata. Po završetku ekipa daje komisiji na pregled jedno parče kobasice dužine 15 – 20 cm.
Кomisija će ocenjivati i higijenu za stolom, kako je ekipa obučena i kako je aranžiran sto.
Кotizacija: 5.000 dinara.

-Prijave za izlagače se vrše putem linka https://sremskakobasicijada.rs/prijavnica/ (Rubrika „izlagači“), ili na telefon 064/047-13-79 (svakog dana od 18:00 do 21:00 čas)
Izlagači dobijaju tende 3x3m i sto. Cena po štandu iznosi 3.000 dinara.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: