• nedelja, 5. februar 2023.
Solistički koncert pijanistkinje Milice Zidarić
Društvo | Kultura | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Solistički koncert pijanistkinje Milice Zidarić

25. oktobar 2022. godine

U organizaciji Centra za kulturu „Sirmijumart“, u ponedeljak, 31. oktobra u 19 časova, biće održan solistički koncert pijanistkinje Milice Zidarić.

Mitrovačka publika će po drugi put imati priliku da prisustvuje maestralnom izvođenju mlade umetnice. Ovog puta, predstaviće se sa delima V. A. Mocarta i F. F. Šopena.

Milica Zidarić je akademske i doktorske studije završila na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi profesora Branka Penčića, a umetničko usavršavanje nastavila je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi profesora Rubena Dalibaltajana. Pohađala je i masterklasove Svetlane Bogino, Vladimira Ogarkova, Natalije Trul itd. Učestvovala je na brojnim značajnim, domaćim i međunarodnim takmičenjima gde je
osvajala prve nagrade, zvanje laureata. Održala je nekoliko koncerata u Galeriji SANU u Beogradu, Narodnoj biblioteci Srbije, Ustanovi “Gvarnerius” i Muzičkoj galeriji Zadužbine Ilije M. Кolarca. Svoju
koncertnu delatnost Milica je obogatila nastupima u klavirskom ansamblu sa sestrom Jelenom Zidarić. Član je Udruženja muzičkih umetnika Srbije od jula 2022. godine. Milica Zidarić, živi i radi u Šapcu.

Program koncerta:

  1. V. A. Mocart: Кlavirska sonata К. 281 u Be-duru
    Allegro
    Andante amoroso
    Rondeau. Allegro
  2. F. F. Šopen: Prelidi op. 28
TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Leave a Reply

%d bloggers like this: