• nedelja, 21. april 2024.
Uređenje centra Vrdnika kod fontane
Projekti | Irig
0 Komentara

Uređenje centra Vrdnika kod fontane

5. septembar 2022. godine

Vrdnik- U Vrdniku je u toku uređenje dela cetra naselja na raskrsnici kod fontane. U pitanju je realizacija projekta koji je Turističkoj organizaciji Opštine Irig odobren od strane Ministarstva trgovine, telekomunikacija i turizma. Nakon opremanja suvenirnice u Turističkom info centru, ovo je još jedan projekat koji sufinansira resorno ministarstvo. Radovi bi trebalo da budu završeni već u oktobru mesecu, napominju u Turističkoj organizaciji Opštine Irig.

Podsetimo, iz istog izvora nedavno je opremljena i suvenirnica u Turističkom info centru u Vrdniku. Info centar i suvenirnica nalaze se u Vrdniku, ulica Karađorđeva bb. Ovde turisti mogu dobiti informacije o turističkoj ponudi iriške opštine, kao i preuzeti besplatni promotivni materijal. Projektom je obuhvaćena i prethodna izgradnja suvenirnice, uređenje platoa ispred Turističkog info centra i pripadajućeg parkinga. Projekat je finansiralo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija uz podršku Opštine Irig.

-Posetioce očekuje najlepši izbor suvenira sa motivima iz naše opštine – vina, vinski setovi, magneti, foto magneti, zidni satovi, majice, privesci, šolje, torbe, kačketi, šeširi… Suvenir je uvek dobar poklon kad idete u goste ili želite da sa puta donesete dragoj osobi „mali znak pažnje“ te Vas pozivamo da nas posetite radnim danima: od 07:00 do 19:00 časova i subotom: od 08:00 do 13:00 časova, navodi Dragan Dragičević, direktor  Turističke organizacije Opštine Irig.

Inače Opština Irig, tačnije Turistička organizacija Opštine Irig je među retkima, ako ne i jedina organizacija kojoj je resorno ministarstvo svake godine odobrilo bar jedan projekat za unapređenje turističke infrastrukture u Vrdniku kao centru iriškog i fruškogorskog turizma. Podsetimo, izgrađeni su trotoari do Banje Termal, dečije igralište u blizini banje, pešačko biciklistička staza u Gospodskom redu.

-Zadovoljstvo nam je što smo prepoznati kao mesto sa izuzetnim turističkim potencijalima i što svake godine dobijamo sredstva za projektte koji će ulepšati sliku Vrdnika kao prave turističke atrakcije, treće po posećenosti u zemlji nakon Vrnjačke i Sokobanje.na ovakav način iz godine u godinu imamo sve lepši ambijent, turistima nudimo sve više sadržaja kako bi kod nas ostali dan duže, a pritom ne koristimo sredstva iz opštinskog budžeta, rekao je Dragan Dragičević, direktor Turističke organizacije Opštine Irig sa sedištem u Vrndiku.

S.B.

Projekat “Domaći turizam vodi u Irig” je sufinansiran od strane Opštine Irig.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne odražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: