• petak, 19. april 2024.
Obeležena slava Sveti Trifun
Vesti | Irig
0 Komentara

Obeležena slava Sveti Trifun

14. februar 2019. godine

Irig- Opština Irig obležila je svoju slavu, Svetog Trifuna, u slavu vinara i vinogradara osvećenjem i rezanjem slavskog kolača. Osim predstavnika Opštine Irig, slavi su prisustvovali i predstavnici drugih sremskih opština, načelnik Sremskog upravnog okruga, Petar Gaković, zamenik pokrajinskog sekretara za obrazovanje, upravu, propise i nacionalne manjine-nacionalne zajednice, Milan Kovačević i drugi gosti.  A kako je strateški cilj razvoja iriške opštine vinogradarstvo, vinarstvo i turizam, tako je i Sveti Trifun uzet za slavu i zaštitnika najmanje sremske opštine, u kojoj se ova privredna grana iz godine u godinu sve više razvija, kaže Stevan Kazimorović, predsednik Opštine Irig.

Vesna Petrovic, Vera Novkovic, Todor bBjelkic

I Srpska čitaonica u Irigu obeležila je slavu Svetog trifuna i Dan ustanove, 177 godina od osnivanja. Tradicionalno je dodeljena i nagrada „Luča“ po 37.put za doprinos u razvoju kulture i kulturnog stvaralaštva na području opštine Irig. Ove godine unikatna povelja pripala je Vesni Petrović, bibliotekaru-savetniku iz Sremske Mitrovice za  svoj desetogodišnji projekat „Katalog biblioteka fruškogorskih manastira”, čiji je Srpska čitaonica nosilac od 2015.godine.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: