• ponedeljak, 20. maj 2024.
Počela distribucija vakcina
Društvo | Vesti
0 Komentara

Počela distribucija vakcina

27. septembar 2022. godine

Distribucija vakcina protiv gripa počinje danas, saopštio je Republički fond za zdravstveno osiguranje i dodao da je u Srbiju stiglo 373.360 doza četvorovalente vakcine protiv gripa u skladu sa planom Instituta za javno zdravlje Batut.

Nabavku vakcina sproveo je Republički fond za zdravstveno osiguranje, a vakcine poritv gripa biće do  kraja ove nedelje u svim zavodima za javno zdravlje. 

Pogramom obavezne imunizacije vakcinu o trošku države mogu dobiti trudnice, stariji od 65 godina, deca starija od šest meseci ukoliko imaju teška hronična oboljenja, članovi porodice osoba koje zbog svoje bolesti ne smeju da dobiju vakcinu, a jako su ugroženi ukoliko se razbole, zdravstveni radnici, kao i svi smešteni i zaposleni u gerontološkim centrima i ustanovama socijalno-zdravstvene zaštite. 

Autor:
FoNet

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: