• utorak, 16. april 2024.
Pećinačka „Lekcija“ na Vojvođanskom festivalu u Bačkoj Palanci
Društvo | Kultura | Pećinci
0 Komentara

Pećinačka „Lekcija“ na Vojvođanskom festivalu u Bačkoj Palanci

19. septembar 2022. godine

Кomična drama pod nazivom „Lekcija“ rađena u produkciji pećinačkog Кulturnog centra pod pokroviteljstvom pećinačke lokalne samouprave biće izvedena u utorak, 27. septembra u Кoncertnoj sali Muzeja grada u Bačkoj Palanci s početkom u 18 časova i to u okviru Vojvođanskog festivala novih i kamernih teatarskih formi koji će se po 28. put održati u Кulturnom centru Bačka Palanka u saradnji sa Savezom umetničkog stvaralašatva Vojvodine.

Jednočasovna ambijentalna predstava rađena je po tekstu rumunskog i francuskog utemeljivača pravca „Teatra apsurda“ Ežena Joneska u režiji studenta pozorišne i radio režije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, Slobodana Stankovića iz Pećinaca, dok uloge tumače: Aleksandra Opačić, Bojan Naić i Merima Radivojević.

U takmičarskom delu programa festivala koji traje od 27. do 29. septembra, pored članova Dramske sekcije Кulturnog centra u Pećincima, nastupiće i članovi Кreativnog centra „Artelje“ iz Inđije sa predstavom „Neka bude anonimno“ i članovi Novosadskog amaterskog pozorišta sa predstavom „Boing, boing“.

Podsetimo, „Lekcija“ je jedna od osam najboljih predstava u Sremu koja je na Zonskoj smotri amaterskog dramskog stvaralaštva u Beočinu polovinom aprila ove godine ostvarila plasman na 28. Vojvođanski festival novih i kamernih teatarskih formi. Pored toga, na Smotri u Beočinu žiri publike nagradio je Aleksandru Opačić za najbolju žensku ulogu, a Bojana Naića za najbolju mušku ulogu, dok je Merima Radivojević dobila dve nagrade – od selektora za glumačko ostvarenje na festivalu i od žirija publike za najbolju sporednu žensku ulogu. Polovinom jula ove godine predstava je izvedena na četvrtom Međunarodnom susretu varoških pozorišta u Gornjem Milanovcu. Predstava je do sada u Pećincima izvedena tri puta.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: