• sreda, 29. novembar 2023.
Izložba „Od prstena do slike: jevrejska zajednica u Šidu kroz prizmu arheologije, istorije i istorije umetnosti”
Društvo | Kultura | Šid
0 Komentara

Izložba „Od prstena do slike: jevrejska zajednica u Šidu kroz prizmu arheologije, istorije i istorije umetnosti”

28. septembar 2022. godine

Muzej naivne umetnosti „Ilijanum“ Šid povodom Dana evropske baštine priređuje izložbu „Od prstena do slike: jevrejska zajednica u Šidu kroz prizmu arheologije, istorije i istorije umetnosti” autora Radovana Sremca.

Muzej naivne umetnosti „Ilijanum“ Šid je osnovan kao legat Ilije Bašičevića Bosilja, jednog od najznačajnijih svetskih naivnih i samoukih umetnika. Prema njegovoj želji legat je smešten u kući jevrejske porodice Vinterštajn koja je stradala u Holokaustu, i u čijem je dvorištu do 1942. godine bila i sinagoga. To je razlog zbog kojeg smo odlučili da se u ovogodišnju manifestaciju Dani evropske baštine uključimo odajući počast našim „domaćinima“ Vinterštajnovima, kao i celoj zajednici kojoj su oni pripadali.

Otvaranje izložbe je u sredu, 28. septembra, sa početkom u 18 časova.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: