• četvrtak, 22. februar 2024.
Distribucija vakcina protiv gripa sremskim domovima zdravlja
Društvo | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Distribucija vakcina protiv gripa sremskim domovima zdravlja

29. septembar 2022. godine

Za potrebe stanovnika Sremskog okruga Zavodu za javno zdravlje Sremska Mitrovica distribuirano je ukupno 18240 doza vakcine protiv sezonskog gripa. U toku je distribucija iste ka domovima zdravlja na teritoriji okruga.

Idealni period za sprovođenje vakcinacije protiv gripa je oktobar i početak novembra, pre „zahuktavanja“ sezone akutnih respiratornih infekcija.

Naravno, vakcinacija se može sprovesti i kasnije, ali budući da je verovatnoća zaražavanja veća, veća je i verovatnoća da se neće na vreme stvoriti zaštitni imunitet nakon vakcinacije.

Osim vakcinacije, treba redovno sprovoditi i ostale mere koje pomažu sprečavanju širenja virusa gripa- pokrivanje nosa i usta maramicom (maramicu baciti u kantu), pranje i/ili dezinfekcija ruku, posebno nakon kašljanja i kijanja, izbegavati kontakte sa bolesnim osobama, u slučaju obolevanja kod kuće i “odležati“, prostorije redovno vlažno prebrisavati i vetriti (kako bi se smanjila koncentracija virusa), prati dečije igračke i dezinfikovati sve predmete koji se često dodiruju.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: