• četvrtak, 25. april 2024.
U Sremu na snazi NARANDŽASTI meteo, sutra još toplije
Vesti
0 Komentara

U Sremu na snazi NARANDŽASTI meteo, sutra još toplije

21. jul 2022. godine

Danas je u Sremu na snazi narandžasti meteo alarm, a zbog ekstremno visokih temperatura koje će se kretati iznad 35 podeoka Celzijusove skale.

Kako se navodi na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije, vreme je opasno. Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Neophodno je pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

Ugroženi su hronični bolesnici, lica pod terapijom, medicinskom kontrolom i meteoropate. Ugrožene su i životinje. Veoma povoljni vremenski uslovi za pojavu šumskih ili drugih požara. Nepovoljni uslovi za snabdevanje električnom energijom. Mogući poroblemi u saobraćaju.

Prema prognozi Zavoda, sutra se očekuje još toplije vreme, pa će u Sremu, kao i većem delu Srbije na snazi biti crveni meteo alarm.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: