• četvrtak, 18. avgust 2022.
Nov put za unapređenje turizma
Društvo | Projekti | Irig
0 Komentara

Nov put za unapređenje turizma

30. jul 2022. godine

Irig – Neradin – Ovih dana počelo je asfaltiranje puta Irig – Neradin, kao deo većeg projekta rekonstrukcije Državnog puta drugog B reda 313 Irig – Maradik. Trenutno se radi prva faza dužine od 4,75 kilometara, a u krajnjem obnova ovog puta podrazumeva asfaltiranje do Maradika u dužini od oko 13 kilometara. Radove finansira JP “Putevi Srbije”.

Osim značaja za stanovnike naselja Irig, Neradin, Grgeteg, Krušedol, Krušedol selo, Dobrodol, Šatrinci, put ima velik značaj za razvoj turizma u istočnom delu opštine, napomenuo je Tihomir Stojaković, predsednik Opštine Irig. Na ovoj deonici nalazi se nekoliko značajnih turističkih lokacija, pre svega kada je u pitanju verski turizam. To su prilično posećeni manastiri Krušedol, Grgeteg i Velika Remeta.

Takođe to su i jezera Dobrodol, Šatrinci i Šelevrenac koji se delom nalazi i u inđijskoj opštini. Takve turističke potencijale prate i ostali ugostiteljski sadržaji, koji upošljavaju lokalno stanovništvo i takođe privlače sutiste u ovaj deo opštine Irig.

– Mi na ovoj strani imamo tri manstira, kao i tri jezera koja su sada nepristupačna, a osnovni razlog su loši putevi. Očekujemo i mi da uložimo delom sredstva i uredimo ta jezera, uz pomoć i JP “Vode Vojvodine” koje upravljaju tim jezerima i uz pomoć Nacionalnog parka. Stoga očekujemo da veći razvoj turizma krene i na ovoj strani naše opštine. Mada, mogu reći da je u poslednjih par godina i krenuo, a rekonstrukcija ovog puta će samo da pospeši i poboljša kvalitet ponude, rekao je Tihomir Stojaković, predsednik Opštine Irig.

Stojaković je dodao da je za turizam Opštine Irig značajno što je država uložila sredstva za rekonstrukciju oko 50 kilometara puteva. Podsećanja radi, isti Državni put drugog B reda 313 rekonstruisan je prošle godine, ali na deonici od Iriga do Vrdnika, država ja takođe preko “Puteva Srbije” revitalizovala i par kilometara puta od Jaska do Male Remete. Pokrajina je preko Uprave za kapitalna ulaganja u etapama rekonstruisala kompletnu deonicu Grebenskog puta na Fruškoj gori koji se prostire na teritoriji ove sremske opštine.

S.B.

Projekat “Domaći turizam vodi u Irig” je sufinansiran od strane Opštine Irig.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne odražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Leave a Reply

%d bloggers like this: