• utorak, 3. oktobar 2023.
Izveštaj sa 68. sednice Opštinskog veća
Društvo | Vesti | Ruma
0 Komentara

Izveštaj sa 68. sednice Opštinskog veća

25. jul 2022. godine

Proteklog petka u Gradskoj kući održana 68. sednica Opštinskog veća Opštine Ruma na kojoj je usvojen Izveštaj o izvršenju Odluke o budžetu Opštine Ruma za period od 1.1.2022. do 30.6.2022. godine. Prihodi i primanja budžeta Opštine Ruma za prvih 6 meseci ove godine ostvareni su u ukupnom iznosu od 1.506.563.648,08 dinara i u odnosu na planirane prihode u 2022. godini ostvareni su sa 51,22%.

Članovi Opštinskog veća imali su priliku da uporede stanje u budžetu u odnosu na isti period prošle godine.

– Na osnovu ovog poređenja i analize vidimo da su prihodna i rashodna strana budžeta veoma dobre ove godine, vidi se poboljšanje i pomak u svakom smislu te reči, od prihoda koji ulazi i od rashoda koji se utroše. Do sada je realizovano i raspisano 112 javnih nabavki. Prethodne godine je bilo realizovano za celu kalendarsku godinu 110, a mi smo za ovu polovinu godine raspisali konkurse za već 112 javnih nabavki, a imamo još 6 meseci do kraja kalendarske godine. Sama ta stavka i podatak govore koliko je dobro planiran i kreiran budžet i njegov priliv, ali i rashod budžeta, tako da smo realno zadovoljni u kom pravcu idemo, kako koristimo i trošimo budžet i kako se raspoređuje – izjavila je predsednica Opštine Ruma, Aleksandra Ćirić.

Na sednici su usvojeni prorami rada i finansijski planovi za 2023. godinu ustanova kulture u Rumi: Gradske biblioteke “Atanasije Stojković”, Кulturnog centra “Brana Crnčević” i Zavičajnog muzeja Ruma.

– Iz ove tri tačke koje se odnose na rad i finansijsko poslovanje ustanova kulture možemo zaključiti da je ova godina, kao i godina 2023. godina ulaganja u kulturu i godina kulture u Rumi jer mi izdvajamo velika sredstva za ulaganja u ustanove kulture i njihovo funkcionisanje. To su kapitalna, velika ulaganja i slobodno mogu nazvati ove dve godine – godine kulture u Opštini Ruma – rekla je Ćirić.

Članovi Opštinskog veća usvojili su Odluku o raspisivanju Javnog poziva za učešće privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske sanacije u domaćinstvima putem ugradnje solarnih panela.

– Već je krenula prijava građana za zamenu stolarije, ugradnju kotlova, izolaciju, fasade na kućama, to su sve mere koje prema preporuci Ministarstva rudarstva i energetike i u saradnji sa njima ove godine sprovodimo. Кonkurs za te mere je otvoren do 9. avgusta, a za solarne panele shodno tome, jer se kasnije raspisuje, biće naknadno završen. Očekujemo veliko interesovanje, da će građani i ove godine biti zadovoljni realizacijom ovih mera – izjavila je predsednica.

ruma.rs

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: