• sreda, 24. april 2024.
Grad Sremsкa Mitrovica podržava mlade talenta
Društvo | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Grad Sremsкa Mitrovica podržava mlade talenta

8. jul 2022. godine

Programeri iz Sremske Mitrovice, Stefan Jovanović, Vukašin Bogdanović i Igor Кandić, osvojili su treće mesto na prestižnom takmičenju „Ubisoft Game Jam“, koje se održalo 2. jula u Francuskom institutu u Beogradu.

Takmičenje je organizovala kanadska kompanija „Ubisoft“, izdavačka kuća za video igre, a takmičari su imali zadatak da za 24 časa na zadatu temu naprave prototip vido igre.

Zbog visokog plasmana, kao i uspeha koje postižu na studijama, gradonačelnicaSvetlana Milovanović i predsednik Skupštine grada Vladimir Pavlović, upriličili su prijem za ove vredne i ambiciozne Mitrovčane. Stefan Jovanović student je na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu, Vukašin Bogdanović studira na fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, a Igor Кandić je student na Matematičkom fakultetu u Beogradu. Njih trojica su na smerovima u oblasti informacionih tehnologija i upravo su završili drugu godinu studija, a inače pohađali su Mitrovačku gimnaziju, računarski smer.

Prilikom razgovora sa gradonačelnicom i predsednikom Skupštine grada rekli su da žele da se po završetku studija vrate u Sremsku Mitrovicu i započnu posao u oblasti programiranja, jer, kako su istakli, Mitrovicu vide kao grad za svoj poslovni razvoj, ali im je cilj da se i Mitrovica dalje razvija kroz upotrebu informacionih tehnologija.

Primerak video igre koju su napravili poklonili su gradonačelnici, a bilo je reči o daljoj saradnji, posebno zbog inovativnih ideja koje su predočili.

Gradonačelnica Milovanović i predsednik Skupštine Pavlović uručili su im knjigu o gradu i novčanu nagradu, a lokalna samouprava će im, pored stipendija koje dobijaju od Grada, u narednom periodu pružiti podršku kako na studijama, tako i na budućim takmičenjima.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: