• ponedeljak, 27. mart 2023.
OBAVEŠTENJE za izbegla lica iz Bosne i Hercegovine
Društvo | Vesti | Pećinci
0 Komentara

OBAVEŠTENJE za izbegla lica iz Bosne i Hercegovine

3. jun 2022. godine

Obaveštavaju se izbegla lica iz Bosne i Hercegovine, koja borave na teritoriji opštine Pećinci, a koja poseduju nepokretnosti u Bosni i Hercegovini, konkretno da području opština Gradačac, Kalesija, Lukavac, Mostar, Orašje, Srebrenik, Tomislavgrad, Tuzla i Živinice, da je Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne odnose pokrenula aktivnosti na pripremi podataka i izradi dokumentacije za sistematsku zamenu/uspostavu zemljišne knjige po podacima novog katastarskog premera.

Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne odnose poziva sva fizička i pravna lica sa područja navedenih katastarskih opština da omoguće pristup i dostave dokumentaciju potrebnu za ažuriranje evidencija o nekretninama, te na taj način registruju svoje nekretnine bez dodatnih troškova i plaćanja sudskih taksi.

Detaljnije informacije nalaze se u dokumentu Uputstvo za podnosioce prijava prava na nekretninama u Federaciji BiH, kao i u dokumentu Obaveštenje i poziv srpskom narodu iz Federacije.

Javni poziv se može videti i na sajtu Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove JAVNI POZIV – sistematska zamjena/uspostava zemljišne knjige po podacima novog katastarskog premjera – Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove.

Više inforacija može se dobiti na telefon Federalne uprave +387/33 586 064 ili na mejl rerp_fbih@fgu.com.ba .

Takođe, za dodatne informacije zainteresovani mogu da se obrate i Odboru za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH na brojeve +381 64 395-3838 i +38160 115 7447.

pecinci.org

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Leave a Reply

%d bloggers like this: