• subota, 20. april 2024.
Akreditovani seminar u sremskomitrovačkoj biblioteci
Društvo | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Akreditovani seminar u sremskomitrovačkoj biblioteci

2. jun 2022. godine

U okviru programa stalnog stručnog usavršavanja u bibliotečkoinformacionoj delatnosti za 2022. godinu, Biblioteka „Gligorije Vozarović“ je organizovala seminar za bibliotekare sa područja matičnosti.

Seminar na temu „Biblioteke koje ljudi žele : design thinking metodologija“ održan je 1. juna 2022. godine. Autor i realizator program bila je MA Milica Matijević, diplomirani bibliotekar savetnik iz
Biblioteke „Dimitrije Tucović“ u Lazarevcu.

Prisutni bibliotekari su imali priliku da se upoznaju sa primenom dizajnerskog razmišljanja u rešavanju svakodnevnih problema u radu biblioteka – nova perspektiva, novi alati, novi pristupi. Seminar je obuhvatio teorijski uvod u design thinking metodologiju i radionicu koja je simulirala proces praktičnog pronalaženja rešenja za neki problem primenom ove tehnologije.

Seminaru su prisustvovali bibliotekari javnih biblioteka iz Iriga, Pećinaca, Rume, Stare Pazove, Šida i Sremske Mitrovice.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: