• petak, 19. april 2024.
Osujećen još jedan pokušaj krijumčarenja
Društvo | Vesti
0 Komentara

Osujećen još jedan pokušaj krijumčarenja

30. maj 2022. godine

Carinici svakodnevno otkrivaju pokušaje krijumčarenja gotovog novca, koji putnici, bez obzira što im je poznat propis o obavezi prijavljivanja suma iznad 10.000 evra, ipak ne prijavljuju, svesno rizikujući da im on bude oduzet u daljem sudskom postupku.

Jedan od njih otkriven je na graničnom prelazu Batrovci 26. maja kada je za detaljan pregled na ulazu u zemlju izdvojen BMW britanskih registarskih oznaka, kojim je sam putovao 50-godišnji britanski državljanin.

Na uobičajeno pitanje carinika o robi za prijavljivanje i gotovom novcu koji nosi sa sobom, putnik je rekao da sem ličnog prtljaga kod sebe ima i oko 8.000 funti.

Tokom kontrole kod njega je pronađena 31.000 funti. Nakon što mu je vraćen dozvoljeni iznos u protivvrednosti 10.000 evra, zadržana je suma od 23.000 funti.

Izvor/foto: Uprava carina Republike Srbije

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: