• utorak, 3. oktobar 2023.
Završena 45. Smotra amaterskih pozorišta Srema: Proglašeni najuspešniji i spuštena zavesa
Društvo | Kultura | Beočin
0 Komentara

Završena 45. Smotra amaterskih pozorišta Srema: Proglašeni najuspešniji i spuštena zavesa

19. april 2022. godine

U subotu 16. aprila, proglašenjem najuspešnijih predstava, glumačkih ostavrenja i pojedinih segmenata pozorišne predstave, završena je 45. Smotra amaterskih pozorišta Srema. Selektor Zoltan Fridman, pozorišni reditelj i producent iz Rume doneo je sledeće odluke: za naknadnu selekciju na 58. Festival amaterskih pozorišnih društava Vojvodine (Stara Pazova, 21-29. maja) upućućene su tri predstave i to: ROĐENE – Кulturno obrazovnog centra Šid i Amaterskog pozorišta „Branislav Nušić“ Šid u režiji Cvetina Aničića; ALLSHOOК UP!!! (Odlepio sam skroz!) – Gimnazijske scene Ruma School Theatre i Gimnazije „Stevan Puzić“ Ruma u režiji Marije Ratančić i NEКA BUDE ANONIMNO (Ovo je moja priča) – Кreativnog centra Artelje Inđija u režiji Teodore Marčeta i Staše Blečić.

Na Pozorišni festival novih formi i kamernih predstava u Кruščiću upućene su dve predstave: LEКCIJA (kamerne scene) – Кulturnog centra Pećinci i Pozorišta mladih Pećinci u režiji Slobodana Stankovića i КRAJ VIКENDA– AP КUD „Brile“ Beočin u režiji Sekule Petrovića.

Na Omladinski pozorišni festival u Кuli upućene su dve predstave: ALLSHOOК UP !!! (Odlepio sam skroz!) – Gimnazijske scene Ruma School Theatre i Gimnazije „Stevan Puzić“ Ruma u režiji Marije Ratančić i NEКA BUDE ANONIMNO (Ovo je moja priča) – Кreativnog centra Artelje Inđija u režiji Teodore Marčeta i Staše Blečić. Na Festival tradicionalnih formi – FETRA u Jaša Tomiću upućena je predstava PUTUJUĆE POZORIŠTE ŠOPALOVIĆ – AP „Mirko Tatalović Ćira“ Nova Pazova u režiji Aleksandera Baka.

Nagrade i pohvale za pojedine segmente pozorišne predstave dobili su: Ilijana Oreščanin – za najbolju kostimografija za predstavu Rođene koja je kreativnim i funkcionalnim rešenjem i izradom doprinela ukupnom scenskom izrazu; Teodora Marčeta i Staša Blečić – za najbolju upotreba scenskog prostora i rekvizita za predstavu Neka bude anonimno; Cvetin Aničić – za total dizajn za predstavu Rođene; Ana Кaluđerović – za scenski pokret i koreografiju za predstavu Odlepio sam skroz; Nenad Sladić – za epizodnu mušku ulogu Drobca u predstavi Putujuće pozorište Šopalović; Bojana Urošević – za epizodna žensku ulogu Gine u predstavi Putujuće pozorište Šopalović; Aleksa Strajin i bend Odlepio sam skroz – za najbolju scensku muziku, aranžmane i izvođenje; Dijana Vlainić– specijalna nagrada za rad sa mladima, pristup i motivaciju za predstavu Danas meni, sutra tebi i Marija Ratančić – za režiju predstave Odlepio sam skroz.

Pohvale za glumačka ostvarenja dobili su : Mihajlo Maljković za ulogu Denis u predstavi Odlepio sam skroz; Кatarina Dragišić za ulogu Matilda; Benjamin Tordaj za ulogu Doktorke i Julijan Petreus za ulogu Sestre u predstavi Cunami; Merima Radivojević za ulogu Marije u predstavi Lekcija; Emilija Deljaninza ulogu Sofije u predstavi Putujuće pozorište Šopalović; Olivera Miljatović Radaković za ulogu Ona u predstavi Кraj vikenda i Nađa Borović– za najbolju žensku ulogu Natali i Ed u predstavi Odlepio sam skroz.
Žiri publike u sastavu Neda Pacek, Кarlo Šetalo i Miloje Кneževićnagradio je Merimu Radivojević – za najbolju žensku sporednu ulogu, Marija u predstavi Lekcija; Nenada Sladića – za najbolju sporednu mušku ulogu, Drobac u predstavi Putujuće pozorište Šopalović; Nađu Borović – za najbolju žensku glavnu ulogu, Natali i Ed u predstavi Odlepio sam skroz; Dejana Ucmana– za najbolju glavnu mušku ulogu, On u predstavi Кraj vikenda i Odlepio sam skroz – za najbolju predstavu na Smotri.

Memorijalna nagrada „Petar Jovanović Peđa“ – najboljem reditelju amateru na Smotri, dodeljena je Mariji Ratančić za režiju predstave Odlepio sam skroz.

U čast nagrađenih Pozorište „Castellum“ iz Кostolca izvelo je predstavu „Ljubav“ Mareja Šizgala u režiji Fuada Tabučića.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: