• subota, 3. decembar 2022.
Od 1. maja novi računi sa QR kodom
Vesti
0 Komentara

Od 1. maja novi računi sa QR kodom

20. april 2022. godine

U skladu sa Zakonom o fiskalizaciji, svi obveznici fiskalizacije su u obavezi da najkasnije do 30. aprila 2022. godine pređu na novi model fiskalizacije, koji podrazumeva upotrebu novog hardverskog ili softerskog rešenja. U skladu sa tim, potrebno je da počev od 1. maja 2022. godine, obveznici izdaju nove fiskalne račune sa OR kodom kako bi nastavili da rade u skladu sa Zakonom o fiskalizaciji, u suprotnom obveznici će biti podložni kaznenim merama.

Obveznici fiskalizacije su u obavezi da najpre putem portala Poreske uprave ePorezi prijave lokacije poslovnog prostora i poslovnih prostorija, a zatim da preko elektronskog servisa za fiskalizaciju autorizovane osobe traže izradu bezbednosnih elemenata za određeni PIB i određeni posovni prostor koji su prijavili. Važno je da obeznik naruči bezbednosni element kada je spreman za fiskalizaciju, odnosno kada zna koji fiskalni uređaj koristi.

Кada je reč o fiskalnim uređajima Poreska uprava je do sada odobrila 423 elementa elektronskog fiskalnog uređaja, a na adresi https://www.purs.gov.rs/fiskalizacija/eFiskalizacija/registar-odobrenih-elemenata-efu.html se nalazi spisak elemenata i proizvođača,kako bi se obveznici odlučili koji fiskalni uređaj će koristiti.

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Leave a Reply

%d bloggers like this: