• četvrtak, 29. septembar 2022.
Mlin iz Martinaca “pao” zbog robnih rezervi
Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Mlin iz Martinaca “pao” zbog robnih rezervi

15. april 2022. godine

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UКP, Službe za suzbijanje kriminala i policijskih uprava u Šapcu i Sremskoj Mitrovicu, a po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, u predmetu kontrole skladištara koji lageruju robu Republičkih robnih rezervi, uhapsili su tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo zloupotreba poverenja u obavljanju privredne delatnosti i na taj način oštetile Republičku direkciju za robne rezerve za oko 304.465.000 dinara.

Uhapšeni su A. B. (1968), odgovorno lice jedne samostalne zanatske radnje iz okoline Šapca, S. Đ. (1972), odgovorno lice u PD “Mlin Đorđić“ iz okoline Bogatića, i Ž. Š. (1962), odgovorno lice mlina „Škrbić“ iz okoline Sremske Mitrovice.

A. B. je, kako se sumnja, tokom ove godine, otuđio merkantilnu pšenicu i brašno, u vlasništvu Republičke direkcije za robne rezerve, koji su mu bili povereni na skladištenje i čuvanje i na taj način oštetio Republičku direkciju za robne rezerve za 80.150.992 dinara, dok je isti iznos prisvojio za sebe.

S. Đ. i Ž. Š. terete se da su, u istom periodu, na sličan način, oštetili Republičku direkciju za robne rezerve za 184.416.058, odnosno za 39.898.590 dinara.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Leave a Reply

%d bloggers like this: