• subota, 24. februar 2024.
Mitrovčani preventivnim pregledima obeležili  Svetski dan zdravlja
Društvo | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Mitrovčani preventivnim pregledima obeležili Svetski dan zdravlja

7. april 2022. godine

Uz poštovanje svih preventivnih mera koje se odnose na sprečavanje širenja zarazne bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2, Zavod za javno zdravlje Sremska Mitrovica, u saradnji sa Domom zdravlja Sremska Mitrovica obeležio je Svetski dan zdravlja, 7. april pod sloganom „Naša planeta – naše zdravlje”.

Tim povodom u prostorijama mesne zajednice “Centar” u Sremskoj Mitrovici održan je Bazar zdravlja sa ciljem ukazivanja na važnost očuvanja životne sredine a samim tim i prevencije i očuvanja zdravlja.

Učesnici/naši sugrađani imali su priliku da prekontrolišu svoje osnovne parametre /holesterol, trigliceride, šećer u krvi, krvni pritisak/ kao i da u razgovoru sa zdravstvenim radnicima i saradnicima saznaju kako to životna sredina utiče na naše zdravlje i na koji način mi sami možemo da naše okruženje učinimo zdravije, lepše i čistije. Našim postupcima možemo mnogo toga da učinimo za bolju životnu sredinu a samim tim i sopstveno zdravlje.

Cilj svih aktivnosti jeste da pravilnim ponašanjem, fizičkom aktivnošću, adekvatnom ishranom i eliminacijom većeg broja faktora rizika može se unaprediti zdravlje svih nas, kao i sprečiti nastanak teških oboljenja.

Svetki dan zdravlja, 7. april, ove godine posvećen je očuvanju zdrave životne sredine i obeležava se pod sloganom „Naša planeta, naše zdravlje”. Vazduh, voda i hrana neophodni su za opstanak svih živih bića, a dobro zdravlje neraskidivo je povezano sa zdravom životnom sredinom. Upravo zato Svetska zdravstvena organizacija ovaj značajan datum u Кalendaru zdravlja posvećuje zdravlju naše planete.

Ovogodišnja kampanja obeležava se sa ciljem podizanja svesti o uticaju zagađenja vazduha, vode i hrane na zdravlje i mogućim posledicama, kao i u cilju podsticanja na aktivnosti i mere koje treba preduzeti kako bi se očuvala životna sredina, a time i zdravlje ljudi. U skladu sa pristupom „Jedno zdravlje” koji naglašava međuzavisnost zdravlja životinja, ljudi i životne sredine, ovogodišnja kampanja promoviše poruke i aktivnosti koje ilustruju uticaj na okolinu kako ponašanja pojedinaca tako i društva u celini:
Šta svako od nas može da uradi da se sačuva zdrava životna sredina?

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: