• petak, 29. mart 2024.
Borkovac uskoro u novom ruhu
Društvo | Vesti | Ruma
0 Komentara

Borkovac uskoro u novom ruhu

5. april 2022. godine

Opština Ruma zajedno sa Opštinom Irig priprema projekat za uređenje Borkovca. Projekat obuhvata uređenje šume, uređenje jezera i priobalja, a uskoro će biti predstavljen javnosti. Reč je o projektu kojim će se Rumljani i Irižani ponositi, izjavila je predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić.

– Sramota je da na 3 kilometra od centra grada imamo jezero koje propada, plažu koja je nefunkcionalna i priobalje koje zarasta u korov. Borkovačko jezero je omiljeno izletište svih Rumljana, ali nažalost nije uređeno i uopšte nije iskorišćeno na pravi način. Zahvaljujući ovom projektu imaćemo uređene plaže, jezero će biti očišćeno, a svi ljubitelji prirode će imati priliku uživati u prelepom zelenilu. Šetalište kroz šumu će dobiti tartan staze, nove klupe i lepu rasvetu. U narednom periodu u planu je da šetalište uz Borkovački kanal bude produženo do ulice 15. avgusta. Građani Rume će od centra grada uz potok uređenim stazama moći da prošetaju do najlepšeg jezera u Sremu – poručila je predsednica Ćirić, napomenuvši da će to biti najlepša turistička destinacija u okolini.

Izvor/foto: ruma.rs

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: