• petak, 29. mart 2024.
Delegacija Berzenbrika u Rumi
Vesti | Ruma
0 Komentara

Delegacija Berzenbrika u Rumi

6. jul 2018. godine

Ruma – Do kraja novembra ove godine trebalo bi da budu postavljeni solarni paneli na objektu osnovne škole u Malim Radincima, kao deo projekta saradnje Opštine Ruma i nemačkog grada Berzenbrika, čiji predstavnici ovih dana borave u ovoj sremskoj opštini. U pitanju je deo projekta „Agenda 20-30, u okviru kog će i Nemci postavljati solarne panele na jednom sportskom terenu u Berzenbriku. Delegacija grada Berzenbrika boravi ove sedmice u zvaničnoj poseti rumskoj opštini, a sve u sklopu učvršćivanja i jačanja veza dva bratska grada. Delegaciju tog nemačkog grada  predvodi Andres Gutler, načelnik za privredu Berzenbrika, u ime tamošnjeg gradonačelnika dr Horst Bajera. Ruma i Berzenbrik promovisali su „Agendu 2030“, koja podrazumeva podizanje nivoa svesti nemačkih i srpskih jedinica lokalne samouprave i definiše ciljeve održivog razvoja.

Nemacka i srpska omladina sade Park prijateljstva

A kao što je tokom prethodne posete Nemaca Rumi bilo najavljivano, osim zvaničnika, u Rumu je došlo i dvadesetšest mladih stanovnika iz Berzenbrika u okviru tradicionalne razmene mladih. Tinejdžeri iz Berzenbrika treću godinu za redom dolaze u Rumu, a tokom ove posete zasađeno je 20 stabala u Tivolskoj ulici u spotkom kompleksu za konjički sport i tako formiran prvi Park prijateljstva. Na tu ideju  se došlo krajem 2017.godine tokom potpisivanja Povelje o bratimljenju dva grada.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: