• subota, 24. februar 2024.
Uskoro kreće prvi voz sa novih železničkih stanica u Novoj i Staroj Pazovi, poznata promo cena karata i red vožnje
Vesti
0 Komentara

Uskoro kreće prvi voz sa novih železničkih stanica u Novoj i Staroj Pazovi, poznata promo cena karata i red vožnje

16. mart 2022. godine

Ove nedelje trebalo bi da krene prvi voz koji će novom prugom saobraćati između Beograda i Novog Sada. U promotivnom periodu karte će u jednom pravcu koštati 375 dinara, povratna će biti 750 dinara, dok će puna cena inače biti 1.600 dinara. Karte će moći da se kupe na tri načina – preko aplikacije “Srbija voza”, na novim kartomatima postavljenim na železničkim stanicama ili na blagajnama. 

Saobraćaće tri vrste vozova – intersiti, regio-ekspres i regio, koji će se razlikovati po broju stanica na kojima će stajati, a satim tim i po vremenu putovanja.

Svakog dana će biti 18 polazaka iz oba grada, prvi u 5:25 iz Beograda, odnosno 5:28 iz Novog Sada. Poslednji će kretati u 22:02 iz Novog Sada, a u 22:20 sa stanice Beograd centar, odnosno Prokopa.

Intersiti vozovi će biti najbrži i stizaće na odredište za 36 minuta, pošto će imati samo jednu međustanicu i to na Novom Beogradu. Putovanje regio-ekspresom će trajati 49 minuta, pošto će se zaustavljati na sedam međustanica – Novi Beograd, Batajnica, Nova Pazova, Stara Pazova, Inđija, Beška, Sremski Karlovci. Najsporiji će biti regio vozovi koji će putovati između 55 i 57 minuta, a stajaće na 11 međustanica. U pitanju su Novi Beograd, Tošin Bunar, Zemun, Zemun Polje, Batajnica, Nova Pazova, Stara Pazova, Inđija, Beška, Sremski Karlovci i Petrovaradin. Građani naše opštine će tako za svega dvadesetak minuta stići do Beograda ili Novog Sada.

Najveću brzinu od 200 km/h vozovi će razvijati na delu od stanice Batajnica do Karlovaca, u dužini od 41,4 kilometara.

Putnike će prevoziti stariji tip elektromotorne garniture, ali i dve nove “Štadlerove” dabl-deker garniture sa 314 mesta, 12 kliznih vrata, aparatima za kafu, delom za bicikle i presvlačenje beba i besplatnim internetom. Stjuardi i stjuardese će prodavati kafu, sokove i drugo piće, grickalice, salate, sendviče, a plaćanje će osim u kešu biti moguće i karticama.

Voz je i zvanično dobio ime “Soko”. Logo čini stilizovana glava sokola u bojama srpske zastave i ćirilični natpis “Soko” ispod nje.

Izvor/foto: rtvstarapazova.rs

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: