• utorak, 16. april 2024.
Subvencije za fiskalizaciju
Društvo | Vesti
0 Komentara

Subvencije za fiskalizaciju

14. mart 2022. godine

Ministar finansija Srbije Siniša Mali najavio je danas da u utorak, 15. marta, počinje novi krug prijavljivanja obveznika fiskalizacije za subvencije države za prelazak na novi model fiskalizacije, koji je od ogromnog značaja za borbu protiv sive ekonomije.

“Pitanje subvencija definisano je Uredbom Vlade Srbije kojom se predviđa da će obveznicima biti uplaćeno 100 evra po svakom prodajnom mestu i po svakom fiskalnom uređaju još 100 evra”, rekao je Mali.

“Za za privrednike koji nisu u sistemu PDV, taj iznos će biti uvećan za 20 odsto”,  najavio je Mali u saopštenju Ministarstva finansija.

On je napomenuo da će prijavljivanje na portalu Poreske uprave ePorez, biti moguće do 5. aprila 2022. godine.

Da bi se prijavili za subvencije, obveznici fiskalizacije prvo treba da prijave podatke o lokacijama prodajnih objekata, što mogu da urade preko portala ePorezi.

Mali je podsetio da je prvi krug prijava za subvencije trajao od 15. oktobra 2021. do 31. januara 2022. godine, kada se za pomoć države prijavilo oko 124.000 obveznika fiskalizacije, ističući da su skoro svi već isplaćeni.

“Sa redovnim isplatama subvencija će se nastaviti i u narednom periodu, jer želimo da obveznici fiskalizacije što pre dobiju novac i pređu na novi model fiskalizacije, kako ne bi čekali poslednji rok, koji ističe 30. aprila”, naglasio je Mali.

Rok za prelazak na novi model fiskalizacije je 1. maj ove godine, rekao je ministar i poručio da neće biti nikakvog pomeranja rokova.

FoNet

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: