• nedelja, 19. maj 2024.
Novine u KPZ-u Sremska Mitrovica
Društvo | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Novine u KPZ-u Sremska Mitrovica

7. mart 2022. godine

Zatvor u Sremskoj Mitrovici postao je prva ustanova Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) koja je potpisala ugovor o javno-privatnom partnerstvu kojim se obezbeđuje tehnološki napredan i za životnu sredinu bezbedniji sistem centralnog grejanja, saopštilo je danas Ministarstvo pravde.

Direktor Uprave Dejan Carević ocenio je da javno-privatno partnerstvo donosi višestruku korist za zavod i privatnu kompaniju koja je zamenila staru, dotrajalu instalaciju i obavezala se da narednih 15 godina održava celokupan sistem grejanja.

Umesto mazuta koji zagađuje životnu sredinu, iz našeg drvnog pogona će se koristiti bio razgradivi otpad koji sada postaje sirovina za grejanje, objasnio je on.

Carević je istakao da nije bilo dileme oko uspostavljanja modela javno-privatnog partnerstva jer na taj način država štedi ogroman novac.

On je napomenuo da zatvor u Sremskoj Mitrovici nije imao nikakav finansijski teret, a proizvodnja u drvnom pogonu je sada zaokružena, tako da on sada ima još veći značaj i na taj način dobijeno je kvalitetno, stabilno i za okolinu bezbednije grejanje.

FoNet

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: