• sreda, 21. februar 2024.
Izložba fotografija posvećena “YU grupi”
Društvo | Vesti | Inđija
0 Komentara

Izložba fotografija posvećena “YU grupi”

14. februar 2022. godine

U petak 18. februara, sa početkom u 19.00 sati, u maloj sali Кulturnog centra biće otvorena izložba fotografija „Pogled sa šanka“ autora Wood RS (Nenada Tubića) iz Beograda. Izložba je posvećena najdugovečnijem rokenrol sastavu na ovim prostorima „YU grupi“.

Izložba obuhvata preko 50 fotografija „YU grupe“ nastalih u periodu od 2015. godine kada je bend obeležavao 45 godina postojanja, pa sve do 2020. godine kada su proslavljali pola veka rada. Wood RS je svojim fotografijama pokazao da je dostojan poverenja koje mu je dato da prenese svaki osećaj koji je doživeo snimajući legenadarni sastav
poslednjih pet godina. Bliskost između fotografa i benda koja se oseća na svakom snimku je toliko jaka da nas vodi od igre pogledima do emotivnih trenutaka koji su doživljeni na koncertima.

Biografija autora:
Wood RS – Nenad Tubić je rođen 1967. godine u Ljubljani. Živi i radi u Beogradu. Fotografijom se bavi od 2014. godine. Fotografisao je grupe i izvođače džez, bluz i rok scene. Od 1988. godine radi kao tonski snimatelj na RTS-u. Njegove fotografije su korišćene za: plakate, omote kompakt diskova i drugih brojnih bendova domaće i inostrane rok scene: „YU grupe”, „Električnog orgazma“, grupe „Кerber“, „NBG“, „Zona B“ itd. Sa svojim fotografijama učestvovao je u realizaciji knjige „Rokenrol u kandžama interneta“ (prvi i drugi deo). Imao je tri samostalne izložbe: Beograd i Novi Sad 2017, Čačak 2019. i jednu grupnu: 50 godina koncertne Rok fotografije u Srbiji ( Beograd 2017). Od 2015. je zvanični fotograf Džonija Rankovića,“YU GRUPE” i grupe „Električni orgazam“.

Specijalni gosti na otvaranju izložbe biće Dragi i Žika Jelić iz „YU grupe“, a nakon otvaranja izložbe od 20.00 sati, u kafeu Кulturnog centra, publika će moći da uživa u akustičnoj večeri koju će prirediti bend „Кaversi“ iz Inđije.

Izložba će biti otvorena do 12. marta, a svi zainteresovani mogu da je pogledaju svakog radnog dana od 08.00 do 20.00 časova.

Ulaz na izložbu je slobodan.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: